Pogledajte fenomenalne golove Crvene zvezde protiv Nefčija

Nazire se ono što uliva optimizam navijačima

Zvezda deluje sve ubedljivije. Čini se, dugo nije delovalo bolje, što se videlo i protiv Nefčija, i nazire se da je ovo ono što se dugo čekalo - neka nova Zvezda.

Slavio je šampion Srbije sa velikih 4:0 protiv Nefčija, a pitanje pobednika bilo je rešeno posle samo jednog poluvremena. Ruku na srce, jasno je da trećeplasirani tim azerbejdžanskog šampionata nije baš u rangu ekipa koje igraju u Ligi šampiona, ali svakako je ovo bila dobra provera za ono što tek sledi.

Neki su bili skeptici, dok su se oni drugi radovali dolasku Baraka Bahara, ali i "golim" okom svako ko prati fudbal može videti da je izraelski stručnjak itekako osvežio srpskog šampiona.

Vidljivo je to pre svega u brzini, i agilnosti tima, što je najbolje prikazano tokom prvih 45 minuta protiv Nefčija. Upravo su dva pomenuta parametra, uz mlade i raspoložene igrače bila ključna za ubedljivu prednost, i rešeno pitanje pobednika posle svega 45 minuta igre.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Naravno, tu je i nova formacija, sa tri štopera, dva "ving" beka i dva napadača, koja se vidno dopada Baharu, te je i na ovom meču od prvog minuta počeo upravo tako - 3-4-1-2.

Ponovo su okosnicu defanzive crveno-belih činili Aleksandar Dragović i Strahinja Eraković, a interesantno, uz njih je treći štoper bio Srđan Mijailović, koji je i na prethodnom meču imao ista zaduženja.

I nije to uopšte delovalo loše. Baš naprotiv, defanziva je ponovo odradila posao. Nefči do sredine drugog poluvremena gotovo da nije ni zapretio, a Zvezda je itekako pokazala da zna to da iskoristi i reši utakmicu.

Novo "otkriće" Bahara su i takozvani "ving" bekovi, a u tim ulogama našli su se Stefan Mitrović i Kosta Nedeljković. Čini se da im izuzetno prija takva postavka na terenu, s obzirom na to da su itekako bili uključeni u igru po bokovima. Uz to, njih dvojica su ponovo meč počela od prvog minuta, i u potpunosti opravdala ono što se od njih i očekuje, za oko 60 minuta provedenih na terenu.

I vezni red je bio na visini zadatka. I to, bez, do sada glavnog "motora", Gelora Kange tokom većeg dela meča. Kombinovao je Bahar, a to su u delo sproveli Mirko Ivanić i Marko Stamenić, uz dodatnu "pomoć" napadački nastrojenih fudbalera.

Žan-Filip Kraso je "maltretirao" protivnika svojim pasovima i razmišljanjem na terenu, bio je taj koji kreira igru, i to sa pozicije iza napadača. U napadačkom smislu, bio je nešto povučeniji, ali je itekako pronašao svoju ulogu u igri crveno-belih.

A napad - brzina, eksplozivnost... U završnom delu Zvezdine "navale" ovog puta su se našli Osman Bukari i Piter Olajinka. I baš Bukari je imao itekako zapaženu partiju, s obzirom na to da je postigao treći gol, ali i asistirao kod drugog.

Nije Bahar odustao od igre sa dva napadača, što se ispostavilo kao pun pogodak.

Mladi igrači su ponovo dobili minute, i to zaslužene, s obzirom na to da su baš oni najveće "otkriće" ovih priprema. "Nebrušeni dijamanti" pokazali su da su spremni za seniorski fudbal, a jedan od njih, Jovan Šljivić, zalaganje i rad krunisao je pogotkom u finišu susreta.

Silovito je delovala Zvezda, i naziru se obrisi Baharove ideje o novoj Zvezdi. Nazire se ono što uliva optimizam navijačima. 

Kockice se i dalje sklapaju, a ovim tempom, ono pravo tek dolazi.

(Telegraf.rs)