“Podigli ste rejting celom klubu”

Veliki uspeh napravili su omladinci Crvene zvezde plasmanom među 16 najboljih ekipa u Evropi.

Zaslužili su pobedu u regularnom delu meča izabranici Slavoljuba Đorđevića, ali su se zasluženo radovali posle penal ruleta...

Sa pažnjom će na Marakani čekati sutrašnji žreb, i potencijalne duele sa Juventusom, Realom, Atalantom, Liverpulom...


„Čestitam momcima, direktoru Draganu Mladenoviću, Nikoli Jeliću, treneru Slavoljubu Đorđeviću na zaista velikom uspehu. Čestitao sam im i zimus kad su obezbedili plasman u plej-of a sada su napravili korak više plasmanom među 16 najboljih ekipa i samo potvrdili da Crvena zvezda kao klub podiže standarde u svim segmentima i na svim nivoima“, poručio je sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela.

On naglašava da je Omladinska škola napravila veliki iskorak poslednjih godina i da je uspela u oba cilja – da stvara igrače za prvi tim, ali i da postiže izuzetne sportske rezultate.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


Uvek su postojale polemike šta je važnije: da se stvaraju igrači za prvi tim ili da se juri rezultat. U Crvenoj zvezdi formiranje igrača i rezultati idu ruku pod ruku. Jer jedno bez drugog ne može. Ne mogu loši igrači da prave dobre rezultate. To je jedina istina. Naša škola je uspešna i u rezultatskom smislu, lideri su u ligama, omladinci igraju završnicu Lige šampiona, ali i po pitanju mladih igrača koji su iz škole priključeni prvom timu. U ovom trenutku iz škole u prvom timu imamo Veljka Nikolića, Željka Gavrića i Marka Konatara. Da ne spominjem da su prethodnih sezona bili tu i Uroš Račič, Luka Adžić, Dejan Joveljić, braća Ivan i Luka Ilić... U svakom slučaju, svi ovi rezultati Omladinske škole i prvog tima podižu rejting i imdž kluba u Evropi i vraćaju nas tamo gde nam je mesto po tradiciji“.

Mozzartsport