Podaci koji pokazuju dominaciju crveno-belih štopera!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su bugarskog predstavnika Ludogorec rezultatom 1:0 i tako obezbedili novo evropsko proleće.

Izabranici Dejana Stankovića odigrali su odličan meč u svim linijama tima, ali treba posebno pomenuti odbranu, koja je odradila odličan posao ne dopustivši protivniku da stvori ozbiljniju priliku za gol. Posebno su se istakli Aleksandar Dragović i Radovan Pankov, koji su odlično sarađivali na terenu i bili nepremostiva prepreka za napadače gostujuće ekipe.

Aleksandar Dragović pruža odlične partije ove sezone, kako u evropskim takmičenjima, tako i u domaćem prvenstvu. Ponovo je austrijski reprezentativac bio jedan od najzapaženijih na terenu, što pokazuje i statiskička platforma InStat, prema kojoj je defanzivac na meču sa Ludogorecom ostvario ukupan indeks 286, i tako bio jedan od najzaslužnijih za pobedu crveno-belih. Iskusni štoper je za 95 minuta, koliko je proveo na terenu, izašao kao bolji iz 10 duela, od 15 u koliko je učestvovao, i time imao učinak od 67 procenata uspešnosti.

 

Bio je Dragović zapažen i kada je reč o skok igri, gde je 4 puta bio najviši, dok je u duelima na travnatoj površini naš fudbaler izašao kao bolji iz šest duela. Sjajno je uklizavao defanzivac i dva puta pravovremeno oduzeo loptu brzonogim protivničkim napadačima, i tako sprečio potencijalnu priliku za gol gostiju. Da je Dragović bio važan šraf u pokretanju napada crveno-belih govori i podatak da je iskusni fudbaler  imao čak 97 procenata uspešnih dodavanja, gde je najviše kombinovao sa Pankovim i Erakovićem.

Odličnu utakmicu odigrao je i Radovan Pankov, koji je kao i u prvom meču protiv bugarskog predstavnika, i ovog puta imao zapaženu ulogu na terenu. Sjajan je bio Pankov u svim segmentima igre, i uz ukupan indeks 288 bio drugi najbolji fudbaler Zvezde na meču. Dominantan je bio Pankov sa loptom u nogama, gde je kao jedan od pokretača napada crveno-belih imao čak 92 posto uspešnih dodavanja, uz maksimalan učinak kada su duge lopte u pitanju. Kada je reč o duel igri, defanzivac je bolji od protivničkih napadača bio u 10 navrata, a od toga čak sedam puta od Sotiroua koji nikako nije nalazio način da prođe pored Pankova. Tri puta je fudbaler Zvezde perfektno uklizavao i uzimao loptu iz nogu protivničkih igrača, dok je uz to imao i šest oduzetih lopti, od kojih su dve bile na polovini protivnika.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Alo.rs