POČELI PREGOVORI! Zenit ozbiljno zagrizao za Zvezdinog štopera, cena 10.000.000 evra!

Sve izvesnije da će se jedan od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji crveno-belih desiti u drugoj polovini avgusta

Štoper Crvene zvezde i novopečeni reprezentativac Srbije Strahinja Erakovića biće sportska ličnost prvog reda u Rusiji ovog leta. 

Čitali ste već da je moskovski Dinamo poslao na adresu srpskog šampiona zvbaničnu ponudu vrednu sedam miliona evra, ali da su odgovorni sa Marakani bili iziričiti u stavu da traže mnogo više... Sportski Žurnal danas donosi informaciju o potencijalnom transferu popularnog Čupe.

Posle Dinama iz Moskve Crvenoj zvezdi se javio i šampion Rusije Zenit, koji je odavno pokazao interesovanje za centralnog beka rođenog 2001. godine. Poslednja dešavanja govore u prilog tome da bi transfer mogao da se realizuje ovog leta. Pitanje je samo tajminga i visine obeštećenja.

Zenit je poslao finansijski jaču ponudu od Dinama. Prema nezvaničnim informacijama tim iz Sankt Peterburga je spreman da izboriji osam miliona evra za Strahinju Erakovića, crveno--beli traže više i određene procente.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jasno je da bi do dogovora brzo došlo, ali transfer Strahinje Erakovića u ovom trenutku predstavljao bi preveliki rizik za crveno-bele.

Posebno posle povrede Radovana Pankova. Trenutno Dejan Stanković pored Erakovića od izvornih štopera još može da računa na Aleksandra Dragovića, mladog Stefana Lekovića i nedavno pritiglog momka iz Rada Vuka Bogdanovića. Crveno-belima je potreban još jedan centralni defanzivac, a odlazak Erakovića napravio bi krater u poslednjoj liniji. 

Preveliki rizik bi bila prodaja u ovom trenutku, bez obzira na finansijsku dobit. Crveno-beli bi morali da uđu u letnju avanturu i rizikuju sa letnjim pojačanjem koje bi ekspresno moralo da se uigra sa Dragovićem.

Sigurno je da bi Crvena zvezda pristala da proda Erakovića za 10.000.000 evra i određene procente, uz uslov da mladi štoper ostane u Beogradu do kraja letnjih kvalifikacija. Međutim, to nije opcija koja se sviđa ljudima iz Sankt Peterburga. Nije zanemarljiva činjenica da bi Eraković i naredne sezone bio bonus i olakšao posao Dejanu Stankoviću.

Iz trenutke perspektive deluje da će Strahinja Eraković sigurno ostati do kraja kvalifikacija za Ligu šampiona. Ali ide se u pravcu jednog od najvećih izlaznih transfera u novijoj istoriji Crvene zvezde.

Mozzartsport