POBEDA! Đoković lako i sa Kačanovim za četvrtfinale!

Srpski teniser ponovo je završio posao u dva seta

Još jedna ubedljiva pobeda Novaka Đokovića! Najbolji teniser na planeti bukvalno se prošetao do četvrtfinala turnira u Dubaiju, pošto je nakon Lorenca Musetija u prvoj rundi uspeo da savlada i Karena Kačanova iz Rusije u dva seta - 2:0 (6:3, 7:6).

Zanimljivo je da je Novak i večeras proveo gotovo identično vreme na terenu u Dubaiju kao i pre dva dana. U prvom setu bio mu je dovoljan jedan brejk kako bi slomio otpor inače žilavog Rusa, a u drugom je morao da se bori sa njim kroz tajbrejk, ali je iz te priče izašao uzdignutih ruku.

U prvom setu su oba tenisera bila jako sigurna, osim u četvrtom gemu kada su viđene jedine brejk lopte i kada je Novak stekao prelomnu prednost. Došao je Đoković do 0:40, Kačanov je uspeo da se sačuva jednom, ali ne i drugi put. Srpski teniser je potom do kraja prepustio samo jedan poen na svoj servis Karenu.

Što se tiče drugog seta, tamo je ipak bilo za delić interesantnije. Novak je na svu sreću već u trećem gemu iskoristio prvu brejk loptu koja mu se ukazala i oduzeo je servis Kačanovu, da bi potom morao da se brani od tri šanse Karena u narednom gemu. Kada je to prebrodio, imao je autoput ka pobedi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ali taj autoput je malo više ličio na kaldrmu, pošto je Kačanov u sedmom gemu ipak uspeo da oduzme servis Novaku, što nam je donelo novu dramu. Mogao je Đoković da se vrati u prednost odmah i da servira za pobedu, ali je Karen spasio dve brejk lopte. Na kraju, posao je morao da bude rešen u tajbrejku.

Tamo je Novak uspeo u vrlo ranoj fazi da oduzme servis protivniku i da dođe do mini-brejka. Potom je odigrao perfektan ostatak gema, još dva puta oduzeo servis Rusu i stigao je do velike pobede, koja ga je pogurala među najboljih osam na turniru u Dubaiju.

Novak će se u četvrtfinalu sastati sa češkim teniserom Jiržijem Veselim, koji je uspeo da načini iznenađenje i da savlada osmog nosioca, Roberta Bautistu Aguta u dva seta.

Tok meča: Novak Đoković - Karen Kačanov 2:0 (6:3, 7:6)

II Set

tajbrejk: 7:2 - Novak koristi prvu i stavlja tačku na meč!

tajbrejk: 6:2 - Četiri meč lopte za Novaka! 

tajbrejk: 4:2 - Au, kakav poen! Kako je sada Novak stigao do poena, ovo će ga sigurno pogurati ka konačnoj pobedi!

tajbrejk: 3:1 - Uzima Novak mini-brejk, sada je već stvarno blizu pobedi!

tajbrejk: 1:1 - Po poen su razmenila obojica, pri čemu je Kačanov bio taj koji servira prvi.

6:6 - Idemo u tajbrejk, Novak uzvraća na identičan način, bez izgubljenog poena!

5:6 - Kačanov je obezbedio barem tajbrejk u drugom setu, pošto je i ovaj servis gem uspeo da osvoji bez izgubljenog poena.

5:5 - Uspeva Novak da izbegne dramu u desetom gemu, iako je Kačanov igrao veoma kvalitetno. Stigao je do 40:30, ali jednostavno nije imao snage za nešto više.

4:5 - Uspeo je Kačanov da preživi ovaj servis gem i sada vodi prvi put... Imao je Novak Đoković dve brejk lopte, nije ih iskoristio i sada će morati da servira za opstanak u ovom setu.

4:4 - Brejk Kačanova... Šteta, loš gem Đokovića, imao je Kačanov 15:40 i iskoristio je prvu brejk loptu koja mu se ukazala.

4:3 - Ne troši mnogo snage Novak na servise Karena Kačanova. Sada je Rus ponovo uzeo gem na svoj servis bez ijednog izgubljenog poena. To ne treba mnogo da "uzdrma" Đokovića.

4:2 - Izbrojao je Kačanov do 40:30, ali je nakon toga ipak prepustio Novaku još jedan gem. Sada mu još samo dva nedostaju za pobedu.

3:2 - Kačanov u narednom gemu nije imao nikakvih problema, slavio je bez nule i tako koliko-toliko održao korak za Đokovićem.

3:1 - Novak je uspeo da se odbrani od tri brejk lopte i da preživi manju dramu u ovom gemu. Odbranio je brejk i sada ima otvoren put ka pobedi.

2:1 - Brejk Đokovića! Pronašao je ritam srpski teniser, pogađa sve što želi na ovom meču. 

1:0 - Novak u istorm ritmu nastavlja i u drugom setu.h

I Set: 

6:3 - Novak osvaja prvi set. 

5:2 - Obojica tenisera osvajaju gemove na svoj servis.

4:1 - Novak sa nulom osvaja gem na svoj servis i potvrđuje brejk

3:1 - Brejk Đokovića! Novak je odlično riternirao i agresivnim udarcima terao Kačanova na greške kojim dolazi do brejka  i vođstva. 

1:1 - I Kačanov je uz jedan izgubljen poen došao do svog prvog gema.

1:0 - Novak osvaja prvi servis gem uz siguran servis i samo jedan izgubljen poen.

Uoči meča:

Đoković u ovaj meč ulazi s određenom dozom pritiska, s obzirom na to da mu je ovo tek drugi meč u kalendarskoj 2022. godini, dok je Kačanov nešto više igrao tokom iste. Ipak, ruku na srce, nikad se ne sme Novak otpisati, jer je ipak trenutno prvi teniser na svetu.

Imao je određene peripetije Novak Đoković tokom prethodnog perioda u ovoj, za njega ne baš slavnoj 2022. godini, ali kako je i sam izjavio na konferenciji posle pobede nad Lorencom Musetijem (2:0), sve je to iza njega i spreman je da nastavi tamo gde je stao. U prilog tome ide i dobrodošlica koju je dobio od navijača u Dubaiju, koji su ga dočekali poput "božanstva".

S druge strane, Kačanov je slavio u prvom kolu protiv Aleksa De Minaura sa 2:1, ali uz veliku borbu, pa bi mu i taj umor mogao predstavljati veliki problem u novom duelu protiv našeg Novaka.

Kako god, na nama ostaje da ispratimo meč i da se nadamo da će Novak Đoković još jednom rutinski pokazati zašto je trenutno broj jedan na ATP listi.

(Telegraf.rs)