PIKSIJU UGROŽENO MESTO NA KLUPI!? Oglasio se selektor nakon poraza i otkrio mnoge stvari

Selektor dao odgovor o tome da li ostaje na klupi Orlova

Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Švajcarske (2:3) čime je propustila šansu da se plasira u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru.

Selektor Srbije, Dragan Stojković Piksi je na samom početku čestitao Švajcarcima, rekavši da su se njegovi momci borili.

- Čestitam Švajcarskoj na zasluženoj pobedi. Sigurno da rezultatom nismo zadovoljni što je i normalno. Imali smo mnogo problema, kako sa fizičkom spremom, tako i sa povredama ključnih igrača. Činili smo sve napore da ih vratimo. To je veliki problem za nas očigledno. Momci su se borili, koliko su mogli, dali su sve od sebe. Za ovaj nivo takmičenja to nije dovoljno. Postoje opravdani razlozi zašto je to tako, ne mogu da očekujem više od prikazanog.

Na pitanje da li ostaje na klupi Orlova, imao je sledeći odgovor:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Mi u martu počinjemo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, hoćemo da odemo na to takmičenje posle 24 godine čekanja. Tu se ništa neće promeniti. Biću daleko zadovoljniji i srećniji da mi igrači budu zdravi i u top formi.

Ističe da i kada ne ide treba ostati miran i dostojanstven.

- Treba biti dostojanstven i u uspesima i u porazima. Imali smo period od skoro godinu i po dana ili dve uspeha, sada je došao pad. Ovo je Mundijal, morate da imate sve igrače zdrave, u top formi i u zdravstvenom stanju u kom su bili u kvalifikacijama za Mundijal. Nismo imali sreće sa tim stvarima. Bio sam zabrinut i neraspoložen kada smo krenuli na put u Bahrein. Imao sam tačnu sliku stanja igrača, znao sam da će biti teško napraviti bolji rezutlat.

Tenzije su postojale na sve strane.

- Možda je bilo nečega između igrača oko provokacija, ne mogu da dam odgovor, ne znam šta su pričali. Ponekad je tenzija velika i može da se stvori nešto. Ništa specijalno za ovakvu vrstu utakmice.

Kaže da nije bilo opomena za srpske navijače na stadionu, odnosno da to nije čuo.

- Nisam čuo nikakve opomene, ne znam. Bio sam fokusiran na igru, ništa nisam čuo od strane spikera. Zaista nisam obratio pažnju.

Svestan je da igra nije bila zadovoljavajuća.

- Fizički je bila teška utakmica. Mi smo imali probleme od kada smo došli sa povredama. Nije ovo bio performans na potrebnom nivou kakav je Svetsko prvenstvo.

Pomenuo je ko je još sve ispao sa Mundijala.

- Nisam pratio Kamerun. Ne daj Bože da smo pobedili, a nismo prošli. To bi bilo još bolnije. Bio sam iznenađen kada sam to čuo. Vidite ko je sve ispao. Nemačka, Belgija, Danska, Urugvaj... Bilo bi nam teško da smo pobedili i ispali.

Pojedini igrači nisu bili spremni 100%, to je bilo vidljivo od samog starta.

- Realan sam čovek. Ne može da se igra Mundijal, a da niste spremni 100 odsto. A, da nemate ključne igrače da nisu zdravi i spremni za izazov kakav nosi Svetsko prvenstvo. Mi nemamo 50 ili 100 igrača. Imamo jedan fond igrača koji je perfektno odigrao kvalifikacije, zasluženo došao na takmičenje i u ovom momentu sa stanjem u kome smo došli u Katar, očekivati više od ovoga... Želje su jedno, mogućnosti su nešto drugo. To sam znao. Nisam razočaran previše niti mogu da tražim više od njih, kada znam u kakvom su stanju.

Odbrana je danas propustila tri gola, to je bilo ključno za poraz.

- Kada se meč izgubi, uvek se prvo gleda odbrana, ali nije to jedini problem. Mi se branimo i napadamo kao tim. Vratili smo se od 0:1, poveli, napravili preokret u prvom poluvremenu. Nismo igrali dobro u odbrani u tim trenucima. Lako im je bilo da daju drugi gol. To je bio šok za nas, pre svega psihološki. Za njih je to bilo pozitivno i to je na ovom nivou zabranjeno, to se ne prašta. Moramo da radimo više i bolje i da rešimo te probleme.

Telegraf.rs