PIKSI PRIZNAO GREŠKU! Evo šta je rekao nakon poraza od Mađarske

Utisak je, ili kako selektor kaže, činjenica je da Srbija nije zaslužila da izgubi od Mađarske. Slično su razmišljali vidno razočarani i šokirani fudbaleri našeg nacionalnog tima nakon meča na prepunoj "Puškaš Areni" u Budimpešti.

Odlučio je Dragan Stojković da proba da iznenadi Mađare i na startu utakmice ostavi na klupi za rezervne igrače Dušana Tadića i Filipa Kostića.

Iako se radi o dva kvalitetna mlada igrača koji će u godinama koje su ispred nas verovatno imati značajniju ulogu u nacionalnom timu, eksperiment sa Aleksom Terzićem i Strahinjom Erakovićem u, na papiru najtežoj utakmici u kvalifikacijama, nije prošao uspešno, njih dvojica su već na poluvremenu zamenjeni, a na teren su morali "provereni" Tadić i Kostić.

U svakom slučaju, možemo da kažemo da je Piksiju pošlo za rukom da iznenadi Mađarsku, ali nažalost nije uspeo da iznenadi i sve koji verno prate utakmice "Orlova" i omogući im da gledaju kvalitetno izdanje kada je u pitanju defanziva.

- Kad je kod nas lopta, ne mogu da nam daju gol - rekao je šaljivo jedan od kolega nakon prvog poluvremena i tom šalom zapravo rekao tužnu istinu da navijači moraju da strepe svaki put kada rival pređe polovinu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dobra je Srbija bila napred. I u napadima koji nisu završavani prilikama mogao je da se vidi jasan plan i ideja našeg tima na koji način bi mogao da se ugrozi protivnik. Probao je selektor da uključi Mitrovića u igru, to je donelo i neke dobre stvari, a bilo je i dosta šansi... da ih ne nabrajamo, nije sada ni bitno.

Ali, toliko kritičnih momenata, u trenucima kada protivnik priđe na 30-ak metara od našeg gola, jednostavno ne mogu da ne donesu nešto loše.

Prvi gol, Terzić je ispao kod duge lopte i pokušao da se "opere" tako što je mahao linijskom sudiji i tražio ofsajd, Milenković je zakasnio sa izlaskom i pokušajem da pokrije Terzića, a posle ni Eraković nije stigao da zatvori.

Drugi gol, Pavlović je potpuno nejasno istrčao na Terzićevog igrača i ostavio Salaja samog, a potom Milenković nije izašao na udarac pomenutog fudbalera Mađarske.

Amaterski, kao u mlađim kategorijama, a na trenutke izgleda i kao da naši fudbaleri ne pričaju istim jezikom i da ne postoji nikakva komunikacija među njima.

Od početka selektorskog mandata Piksi forsira napadački fudbal, odnosno fudbal "na gol više", a to nam već dugo ne donosi dobre rezultate.

Fudbal ne može da se igra bez odbrane, barem ne protiv iole ozbiljnijih ekipa, kakva je Mađarska.

Kurir sport