Piksi otkrio šta se dogovorio sa Vučićem i reakciju igrača: “Ne treba mi milion evra, prodao bih sve za Katar”

Selektor je gostovao na K1 televiziji, gde je opširno pričao o utiscima posle najveće trenerske pobede u karijeri

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi ovog jutra u „Uranku“ na televiziji K1 govorio je o velikom uspehu tima i plasmanu na Mundijal.

Istakao je da ima još mnogo vremena da se govori o Svetskom prvenstvu, ali da njemu kao selektoru, uopšte ne treba mnogo vremena.

Ja imam potpuno jasne ideje i ne treba mi mnogo vremena. Za mene u fudbalu nema tajni. Sa igračima imam odličan odnos i komunikaciju, imamo dobar tim sa pobedničkim mentalitetom i znamo da možemo da dobijemo koga god hoćemo. Mi možemo svakog da pobedimo - samouveren je kao i uvek selektor Stojković.

- Na meni je da ih samo poguram ka cilju. Ne može vojska da ima lošeg generala. On mora da bude strateg.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kazao je seletor i da je prethodnih dana čuo mnogo pohvala na svoj račun ali da su uspeh postigli igrači na terenu.

Ništa ja specijalno nisam uradio. Na terenu ste videli šta sve mogu i šta su uradili igrači – kazao je Stojković.

Video sam u njima odavno potencijal i postali su jedna zdrava družina, a atmosfera u timu je takva da trener može samo da je poželi. Vrlo je sve jednostavno, slušali su i uradili sve što sam od njih tražio. Moraju da mi veruju jer ja njih ne lažem. Ja verujem u svoje instinkte i u ono što radim - kazao je legendarni Piksi na K1.

Istakao je da od igrača traži da budu pametni.

- Moramo da budemo pametniji od protivnika i ne treba da nas zanima kako se taj protivnik zove. Nikada nisam prihvatao to što su neki govorili da ne znamo da igramo fudbal. Moramo uvek da igramo za gol više, a i ako izgubimo – da nas aplauzom isprate sa terena. Moj cilj je da reprezentacija ima ličnu kartu. Da kada dođete na stadion znate da ćete gledati lep, dinamičan, fudbal u kom se rizikuje. A ne da kažete da ste izgubili dva sata na stadionu.

Istakao je selektor da nikakav novac ni njemu ni igračima nije motiv.

- Kada utišate „La Luž“ sa 62.000 navijača – za to se živi! Ja bih sve prodao da odem u Katar, meni nikakav novac ne treba. Taj milion od države, to znači da nas država podržava, to je samo dodatni vetar u leđa. Igrači nisu znali da će predsednik doći da ih isprati, samo sam ja znao jer smo se tog dana čuli i dogovorili, ali za taj milion nisam. To su za mene trivije, a vidim da se mnogi time bave. Igrači nisu mogli da veruju da ih je posetio predsednik.

Istakao je selektor da je otadžbina gladna fudbalskih uspeha.

To što nosimo dres, grb i pevamo himnu, to je čast i velika odgovornost, ali ne sme biti straha. Svakoga možemo da pobedimo – izričit je selektor.

Dragan Stojković kazao je da razume euforiju koja vlada u narodu, ali da je u timu ne dozvoljava.

Razumem euforiju ali ja sam totalno na zemlji i to tražim i od igrača. Neka se ljudi osećaju lepo, mi smo uradili divan posao. Voleo bih da kao narod pokažemo jedinstvo u periodu pred nama, baš kao što su ga pokazali momci u Lisabonu. Imamo samo jednu zemlju, a ona je mala, i ako se delimo neće na dobro izaći. Tražim podršku od naroda. Daće momci više od maksimuma ako ih svi podržavamo – kazao je selektor u „Uranku“.

Stojković je kazao i da je reprezentativcima čestitao zbog načina na koji su se ponašali nakon pobede.

- Bilo je slavlja u svlačionici i moram da im čestitam na ponašanju. Tražio sam da budu džentlmeni i rekao da neću da čujem ciku, vrisku, polivanje šampanjcima... Moramo da pokažemo respekt prema velikom Portugalu, jer je cela zemlja u suzama i ne smemo svojim ponašanjem da dolivamo ulje na vatru.

- Prema ljudima u hotelu da pokažemo poštovanje jer nas oni goste i hrane. Rekao sam im: Kada se vratimo u Beograd radite šta hoćete ali do tada budite džentlmeni i sportisti. Ne uzvisi se, hodaj po zemlji. Nemoj previše da letiš, jer ako tresneš to mnogo boli. Ja sam popio jedno pivo u hotelu i to je bilo to. Napravićemo verovatno neko druženje i večeru, ali nije to najbitnija stvar.

Telegraf.rs