PIKSI OBEĆAVA! “Srbija ide na pobedu! Ovoga puta znam tim, za razliku od meča sa Brazilom”

Selektor ustremljen ka uspehu

Fudbalska selekcija Srbije sprema se za meč sa Kamerunom koji će odlučiti šta joj to treba pred poslednje kolo u borbi za osminu finala Mundijala.

Taj meč je na programu u 11.00 sati u ponedeljak, a selektor Dragan Stojković Piksi je održao konferenciju za medije.

Na početku je dobio pitanje o tome da li će biti promena i kako se igrači osećaju.

- Biće promena u timu. Što se tiče Kostića, rekao sam da situacija nije odlična da bih bio prezadovoljan, ali sam zadovoljan u odnosu šta smo imali pre sedam dana. Situacija sa Kostićem je daleko bolja. On je poslednja dva treninga odradio sa ekipom i biće u konkurenciji za tim. Radujem me intezitet koji je radio, spreman je da odigra utakmicu. 

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kaže Piksi da je napravljena analiza meča.

- Napravljena je analiza što je i normalno, u svim aspektima. Naš problem u drugom delu je bio taj gde smo se previše trošili ni za šta. Neka statistika pokazuje da smo pretrčali više od Brazila ali je ispalo da ne postojimo u drugom delu. Imali smo tehničke probleme i loš pas, 160 promašenih pasova. Tada je nemoguće da dobijete bilo koga. Nismo bili kompeletna ekipa na terenu, iz razloga što smo imali te personalne probleme i nisam izašao sa najboljim timom. To bi bila totalno drugačija priča svih 90 minuta da smo bili kompletni.

Kaže da su igrači pozitivni pred meč sa Kamerunom.

- Ovo što smo radili poslednja dva dana, jako me raduje. Igrači su odgovorno i pozitivno odgovorili na sve. To je pokazatelj da se polako vraćamo kad je najpotrebnije.

Objasnio je što nije bilo osmeha posle Brazila, a on se sada polako vraća.

- Što se fizike tiče, od dolaska u Katar imali smo jedno sedam-osam igrača koji nisu bili u trenažnom procesu. Ali ja to nisam mogao javno da govorim, jer bi ceo svet znao. Za mene je to bilo zabrinjavajuće. To je bio razlog zašto kod mene pre nekoliko dana niste videli osmeh. Ali on se polako vraća. Bolje je nego što je bilo.

Za razliku od Brazila, selektor sada zna tačnih 11 koji će nastupiti.

- O sastavu ne mogu da govorim, ali znam ko će igrati sutra. Nemam dilemu i to je razlika u odnosu na Brazil jer nisam znao ko će da igra. Informacije su dolazile svakako i do zadnjeg momenta čekate da napravite tim. Srbija ide na pobedu, kao što je i igrala. Ne razmišljamo drugačije. Srbija poštuje sve rivale, pa i Kamerun. Odlična su ekipa.

Medije ne čita i ne želi da se bavi time, ali je stigao da odgovori Tijagu Silvi oko toga što je Brazilac "pecuo" Piksija da je potcenio Selekao.

- Nisam čitao, u poslednja tri-četiri dana ne pratim štampu i to je najbolje. Svašta možete da vidite i da vas poremeti. I treba da dođe do nekih kritika, ali onda neko može da kaže neku glupost koja može da utiče na tim. On je vrhunski igrač, lako mu je da igra sa rekovalescentim protivnikom. Da je Mitrović bio na 100 odsto, ne verujem da bi tako pričao. Ako je rekao to za analizu, mi smo bukvalno pogodili tim Brazila koji sam potpisao 15. novembra. Nikako nisu mogli da nas iznenade. Jedino mi je žao što nisam imao sve igrače na 100 odsto, to bi bilo drugačije, uz sav respekt Brazilu. Pobedili su nas, a da smo mi igrali bez napada.

(Telegraf.rs)