Piksi ne zaboravlja Zvezdu iz 1991. godine “”Eh da sam ja igrao… Promenio bih istoriju”

Podsetio se selektor te čuvene utakmice

Fudbalski klub Crvena zvezda, kao i svi navijači ovog kluba, a i većina poznavaoca fudbala u našoj zemlji koja je bila rođena te 1991. godine se s ponosom seća tih utakmica.

Ipak, postoje i oni koje boli ta godina, kao i ta utakmica, a jedan od njih jeste i Dragan Stojković Piksi, selektor reprezentacije Srbije.

Dragan Stojković Piksi je te 1991. godine bio fudbaler Olimpika iz Marselja, ali, nije igrao na meču, tačnije ušao je pred sam kraj utakmice, dok je odbio da izvede kada je od njega traženo.

Igrom slučaja, upravo je Zvezda i slavila posle penala, nakon što je Dika Stojanović odbranio udarac Olmete. Ipak, Piksi ne zaboravlja taj meč.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Šta bih promenio da mogu? Da mogu, voleo bih da promenim istoriju meča sa Crvenom zvezdom u Bariju. Ali da sam ja bio na terenu od početka utakmice (smeh) - rekao je aktuelni selektor Srbije za zvanični portal Olimpika iz Marselja.

On je ponovo pomenuo i da je bio ljut na trenera Gutelsa što ga je ostavio na klupi.

Na Gutelsa sam bio jako ljut jer me je ostavio na klupi protiv Crvene zvezde 1991. godine. On je veliki trener i veliki čovek, ali moj problem je bio u tome što sam hteo da igram protiv bivšeg kluba, ne njegov. Mislio sam da sam spreman. Nedelju dana pre finala odigrao sam sjajno protiv Nice i nasmejan izašao s terena. Mislio sam da ću biti u startnoj postavi protiv Zvezde, ali sam tek u finišu utakmice tek dobio šansu. Mislim da sam bio igrač kojeg je trener trebao da dobije tu utakmicu - zaključio je Piksi.

(Telegraf.rs)