Piksi nakon istorijskog uspeha: “Ovaj tim nema limite, možemo još mnogo”

Selektor Srbije je učinio da svi konačno budemo ponosni na ekipu

Koliko smo ovo dugo čekali, sanjali da vidimo: srpske fudbalere koji igraju poput najjačih na svetu, moderno, tečno, hrabro, srčano, efikasno, napadački. Timčina. Milina.

Srbija će igrati sa elitom na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, posle jedne od najvećih pobeda u novijoj istoriji - na terenu Kristijana Ronalda, 2:1 protiv Portugalije!

Sve ovo što nam se dešava sa reprezentativnim fudbalom je "maslo" komandatna Piksija, čoveka koji je verovao, radio, verovao i radio!

Mislim da smo po svemu što smo prikazali zaslužili pobedu, momci su odigrali pravu takmičarsku utakmicu sa dubokim uverenjem da možemo da dobijemo bez obzira ko je na rugoj strani, protv najačih selekcija. Pobedili smo prvaka Evrope, sa svim tim igračima, ovo je veliki uspeh za Srbju, za srpski fudbal, svi zaslužuju čestitke - bili su prvi utisci Dragana Stojkovića posle uzbudljive utakmice.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Bio je miran, euforija mu se nije mogla prepoznati na licu.

- Govorili smo od početka da je ovaj meč finale, tako je i bilo. Znali smo da je jedino taj rezultat onaj koji nas vodi na željeno mesto. Imali smo mentalnu snagu, taktičku zrelost, discipinu, poštovanje svih principa koje sam tražio, sve to donelo je to da Srbija večeras treba da bude ponosna.

Piksi je stvorio vojsku, moćan tim, utisak koji dominira je i da ni egal, pa put u baraž ne bi mnogo promenio mišljenje o onome što su naši momci piredili u čarobnoj lisabonskoj noći.

Ne bi se ništa promenilo i da je bilo nerešeno, Srbija ima pravo da slavi noćas - kaže Piksi.

Iznenadio je selektor mnoge, neke bacio u sumnju, pošto je Mitrovića ostavio na klupi...

- E pa sad, moj posao je da osmislim, da prenesem, da ubedim igrače i sve je to na kraju rezultiralo ovako kako se zvaršilo. Sa taktičke strane stručni štab je odradio svoj deo posla, do tančina je igračima objašnjeno kako treba raditi na terenu. Prelepa igra zaista, verovali smo u to, govorio sam da nijedan protivnik nema krila da leti, pokazali smo veliko srce, veliku volju, motivaciju.

Za kraj, pitanje: koliko može Srbija dalje, gde su limiti.

- Nemamo limit, posle ovoga analizirati sve što je urađeno, a urađeno je perfektno. Ušli smo sa Portugalom u finiš kvalifikacija, a ova utakmica pokazala ko je bolji, i da smo zaslužili da idemo na Mundijal. Imamo potencijal za mnogo veće stvari - poručio je srpski selektor.

(Telegraf.rs)