“Piksi je general koji zna šta radi”

Ilija Rosić ispričao šta je Piksi doneo u našu reprezentaciju

Doktor fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Rosić je u „Vikendu na K1“ na K1 televiziji pričao o velikoj pobedi fudbalske reprezentacije u Lisabonu.

On je otkrio da je novi selektor Dragan Stojković Piksi vratio veru igračima i da je sve u timu funkcionisalo odlično, tako da uspeh nije mogao da izostane.

- Od početka kvalifikacija smo verovali da ćemo se plasirati na Svetsko prvenstvo, jer je Piksi general koji zna šta radi. On je preneo pozitivan duh na ceo tim i oni se nikoga ne plaše.

- Meni iskustvo dozvoljva da kažem da kada je sve u timu odlično jednostavno mora da se dogodi uspeh – rekao je dr Ilija Rosić za K1 televiziju i dodao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Kad smo već došli do Lisabona bili smo ubeđeni da ćemo pobediti jer igramo dobar fudbal, a fubalu postoji jedno nenapisano pravilo: kada je sve u redu i kada čovek veruje, lopta sama ulazi u mrežu.

Euforija u timu još traje i kaže da im je jedna stvar najdraža.

Najdraže nam je što smo obradovali naciju, što smo pokazali timski karakter i da je moguće pobediti bivšeg prvaka Evrope. Meni je to utakmica karijere, a sedeo sam na preko 1.000 utakmica, ali utakmica za reprezentaciju za mene predstavlja nešto uzvišeno i za šta se živi.

Doktor Rosić je otkrio gledaocima „Vieknda na K1“ da je reprezentacija do sada uradila dve i po hiljade testova na koronu.

U FIFA priručniku imate na 70 strana propise i medicinska pravila kako bi se odigrala jedna utakmica. Tokom prirpema kada se okuplja reprezentacija prvo se testira osoblje, zatim stručni štab i tek onda na pripreme pristižu igrači. Ja ih prvo testiram brzim testom, pa naknadno PCR testom i tek kada smo 100% sigurni da je kovid slobodna zona onda počinje normalan rad.

- Već dve godine tako radimo tako i do sada smo sigurno uradili dve i po hiljade testova. On je podelio i utiske sa dočeka. - Bio je sjajan doček na aerodromu, a posle smo se svi zajedno okupili u jednom restoranu i proslavili na naš način – zadovoljno je ispričao dr Rosić.

Telegraf.rs