“Petrić je nešto lepo što se desilo srpskom fudbalu, ali ne mogu Zvezda i Partizan u isti koš”

"Petrić je nešto lepo što se desilo srpskom fudbalu, ali ne mogu Zvezda i Partizan u isti koš"

Terzić ne prihvata misao da je Zvezda problem srpskog fudbala

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić prokomentarisao je izjavu trenera Partizana Gordana Petrića da su večiti najveći problem srpskog fudbala, a Sportski žurnal prenosi njegov stav da je strateg crno-belih umeren čovek, ali da dva kluba nisu za poređenje.

- Ne liči mi na njega. Dugo Petrića znam kao sportistu i džentlmena. Ovo rukovodstvo ga je uvuklo u mulj kojem ne pripada. Nije to njegova retorika. Gordan je nešto lepo što se desilo srpskom fudbalu, umeren je čovek. Ne može u isti koš da stavlja Zvezdu i Partizan. Šest godina dominira i osvaja titule, uspešna je u Evropi, a Partizan je neuspešan. Bez obzira što je Partizanov čovek, ne bi trebalo tako da priča. Što kaže naš narod: krivo sedi, ali pravo besedi – kaže Zvezdan Terzić.

Terzić ne prihvata misao da je Zvezda problem srpskog fudbala.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Možda je Partizan problem i njima treba alibi pred navijačima, jer su neuspešni. Ne može Zvezda biti problem srpskog fudbala kad se Zvezda rezultatima sa 210. mesta rang liste UEFA popela na 34, odigrala 84 velike utakmice u Evropi, uzela toliko koeficijenta da šampion ide direktno u Ligu šampiona, a drugi u kvalifikacije, klubovima donela da dele 25 miliona evra. Crvena zvezda je nešto najlepše što se dogodilo srpskom fudbalu i ne može da bude problem. Izjava Petrića je neutemeljena, neargumentovana i neprimerena. Ne liči mi na njega.

Na pitanje da prokomentariše "pudlice i lavove“ iz Petrićevog repertoara, čelnik crveno-belih je rekao:

- Nije to njegov rečnik, neko mu je poturio. Razumem potrebu da se opravdaju pred navijačima, jer su neuspešni. Treba im opravdanje i neprijatelj, ali neprimereno je da sportista Gordan Petrić to izgovori.

(Telegraf.rs)