PEŠIĆ ŠOKIRAO! Dovodi strance u reprezentaciju Srbije? “Nemamo talente kao nekada”

Pešić pomalo šokirao izjavom

Mogu li se stranci uklopiti u reprezentaciju!?

Selektor Srbije Svetislav Pešić izjavio je da od stranaca u košarkaškoj reprezentaciji ne treba bežati ukoliko se želi vrhunski rezultat na velikim prvenstvima.

– Poslednjih nekoliko godina, 10 ili 11 Amerikanaca dobilo je srpske pasoše. Neki nisu upošte u Srbiji, neki su vrlo važni igrači ili u Partizanu ili u Crvenoj zvezdi ili su bili. Pa nisam lud da ne računam, ja moram da računam ne sve. Naši potencijali su se smanjili. Mi imamo talenata, ali ne kao što je to nekada bilo u bivšoj Jugoslaviji, ali popularnost se povećala. Zanimljivo, potencijali nam se smanjuju, a popularnost košarke se povečava iz dana u dan. I ta popularnost košarke traži isto vrhunske rezultate. Moramo da okrenemo svim potencijalima koje imamo, a računaćemo i na igrače koji su u međuvremenu dobili srpske pasoše. Da ne igraju samo za Zvezdu ili Partizan već da se eventulano izbore da igraju i za reprezentaciju Srbije– rekao je Pešić gostujući na TV Tanjug.

Dve decenije je prošlo od poslednjeg zlata državnog tima, a košarkaši su to uspeli 2002. godine na Mundobasketu u Indijanapolisu kada je upravo Pešić bio selektor.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sportpress.rs