Pešić progovorio o crveno-belima, Kokoškovu i reprezentaciji

- Očigledno da ekipi smeta tak neki pritisak u Beogradu, a ne znam ko ga nameće i da li je realan - kaže Svetislav Pešić

Košarkaši Crvene zvezde gostuju Barseloni u meču 21. kola Evrolige, pred koji je trener Katalonaca SvetislavPešić govorio kako o crveno-belima tka oi o reprezentaciji Srbije. 

On je za Žurnal istakao da Zvezda bolje igra na strani zbog "nerealnog" pritiska u Beogradu.

- Crvena zvezda je sada bolja u odnosu na naš prvi meč, iako je i tada bila dosta dobra. Čvrsta i sa dosta energije. Teško smo to dobili. Posle ovih poslednjih poraza kod kuće, utisak je da se Zvezda dosta bolje snalazi u gostima. Igra bolje i pobeđuje. Dobili su Žalgiris, Zenit, Asvel i Milano. To su tereni gde ni najbolji ne pobeđuju lako - istakao je on i dodao:

- Očigledno da ekipi smeta tak neki pritisak u Beogradu, a ne znam ko ga nameće i da li je realan. Ali se vidi kroz rezultat. Velika je razlika igrati u Pioniru i Areni. To odlično znam. Ali zbog svega do sada, mi smo svesni opasnosti koja preti i maksimalno ozbiljno se spremamo za ovaj meč.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pored priče o Evroligi, proslavljeni stručnjak koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio Evropsko prvenstvo 2001. godine i svetsko zlato u  Indijanapolisu 2002. godine osvrnuo se na izbor Igora Kokoškova na čelo reprezentacije Srbije.

- To je bez dileme odličan izbor. Ne samo što je dobar trener, već je i dobra čovek. Najveći deo svoje karijere je proveo u Americi, a stekao i ogromno iskustvo u Evropi, sa dve različite reprezentacije. Iza njega su dva uspešna programa i to je sve sjajno.

Pešić je ukazao i na potencijalne probleme.

- Ali, kada govorimo o Srbiji, mene uvek zanima šta posle. Naš cilj je da uvek igramo na Olimpijskim igrama, još ako može da se osvoji neka medalja. Ipak, šta dalje.

- Ko određuje politiku struke, ko pravi model srpskog igrača, ko pravi model i filozofiju igre, napada, odbrane, selekcije. Ko određuje kako se vrši selekcija i kako se radi sa tim igračima, ak onemamo trenere profesionalce. Ni za seniore, a kamli za mlađe selekcije. Angažuju se treneri, sa različitim filozofijama, svaki ima sovj sistem rada i priprema. Ko utvrđuje da li je to dobro? Ljudi koji su za to zaduženi moraju o tome da razmišljaju. brzo će proći Olimpijske igre. A šta posle toga? Da svake godine menjamo trenere.

Telegraf.rs