Pešić precrtao NBA ZVEZDU! Poznato ko sve ide na EVROBASKET

Ovi momci će se boriti za medalju

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić saopštio je spisak od 12 igrača koji će predstavljati Orlove na predstojećem Evropskom prvenstvu koje počinje 1. septembra!

Na spisku se nalaze: Vasilije Micić, Vanja Marinković, Marko Gudurić, Nemanja Nedović, Ognjen Jaramaz, Nikola Kalinić, Vladimir Lučić, Dejan Davidovac, Marko Jagodić-Kuridža, Nikola Jokić, Nikola Milutinov i Dušan Ristić.

Pešić je još ranije najavio da će sa konačnim spiskom čekati do poslednjeg trenutka, da bi u utorak na konferenciji potvrdio da će dan pred polazak, tačnije na poslednjem treningu, otkriti s kim napada medalju. A tom prilikom sa spiska su otpali: Nemanja Bjelica, Ognjen Dobrić, Filip Petrušev i Boriša Simanić.

O zdravstvenom stanju ekipe,  je pred Evrobasket izjavio:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Nemanja Bjelica se nakon povrede lista desne noge nije u potpunosti vratio u trenažni proces i trenutno nije u mogućnosti da u tako kratkom vremenskom periodu do početka Evropskog prvenstva dostigne nivo fizičke spreme kakav je potreban za jedno toliko zahtevno takmičenje - rekao je prof. dr Dragan Radovanović i dodao:

Nemanja Nedović se u potpunosti oporavio od povrede zadobijene u meču sa Slovenijom, priključio se treninzima u punom intenzitetu. Nikola Milutinov se tokom poslednja dva dana nalazi pod virozom, zbog čega mu je preporučena pošteda od napora u trajanju od nekoliko dana, ali njegovo učešće na Evrobasketu se ne dovodi u pitanje.

Podsetimo, Srbija će šampionat Evrope krenuti u D grupi, čije će se utakmice igrati u Pragu. Rivali Orlova će biti Izrael, Holandija, Finska, Poljska i Češka. Zatim se nokaut faza seli u Berlin.

(Telegraf.rs)