Pešić otkrio zašto je otpisao Teodosića: “Imam bolje igrače na toj poziciji”

Selektor se oglasio po prvi put nakon što je precrtao kapitena iz reprezentacije

Selektor reprezentacije Srbije Svetislav Pešić, održava konferenciju za novinare po prvi put nakon što je odlučio da precrta Miloša Teodosića sa spiska.

Čitava javnost je nekoliko dana s nestrpljenjem čekala oglašavanje selektora ili nekoga iz Saveza da se konačno objasne razlozi otpisivanja kapitena, a odlučeno je da to bude na konferenciji pred put u Sloveniju, gde naša reprezentacija u sredu igra protiv Dončića i ekipe.

Ovo se prvi put meni dešava u mojoj karijeri je da ja nisam stigao da informišem ekipu, a svi portali su objavili da je Teodosić eliminisan, pa čak i odstranjen iz ekipe. Moram da vam kažem da ste pogrešno informisani - rekao je Pešić, pa objasnio zašto se niko iz KSS nije oglasio:

Naravno nakon toga su me zvale vaše kolege, koje poznajem lično, pa i ovi koji su mlađi. Nije mi padalo na pamet da se javljam, ja sam trener reprezentacije. Moj posao je da treniram reprezentaciju i obezbedim mir u ekipi, da možemo dalje da nastavimo. Odluka je bila zajednička, da ne moramo da se javljamo, sada imamo tu priliku da popričamo. Naš posao je ekipa. Tim je informisan malo kasnije, zna se šta je trener mislio. Sa Teodosićem je obavljen dosta dobar razgovor. Odluka moja nije lak, ne samo što je dugo u reprezentaciji, nego ni sa kojim igračem nije lako. Možda je bio malo iznenađen, ali to je sastavni deo života i sporta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Potom je Pešić objasnio zašto ne računa više na Teodosića.

- Ja sam mu direktno rekao da nakon svega što sam video, ne samo njega, nego i ostale, da mu ne mogu ponuditi status i mesto koje ima u reprezentaciji, da se okrećemo igračima koji mogu više da daju u ovom trenutku. Mi sednemo, pa donosimo odluke preko kolena... Ne, bilo je mnogo razgovora na tu temu, da je kapiten reprezentacije. Ali neka ostane da bude u ekipi, da bude član, bekap igrač. To je bilo razmišljanje, ali on nikada to nije bilo, niti je bio igrač sa klupe, a iskreno sam mu rekao da imam boljih igrača od njega za te pozicije. Ekipa se ne sastavlja od najboljih igrača, nego od onih koji najbolje funkcioniše, ne samo od iskusnih, nego i od neiskusnih. To je odluka koja je napravljena. On se zahvalio, ja takođe na način na koji je prihvatio i to je za sada što se selekcije tima tiče završeno

Telegraf.rs