Partizan savladao Zvezdu u veoma važnom derbiju

Gol Marka Milovanovića doneo prednost gostima, a pobedu Partizana u omladinskom večitom derbiiju overio Jevremović

Borbeni duel, dostojan epiteta omladinskog večitog derbija odigran večeras u Ljutice Bogdana u okviru 9. kola Omladinske lige Srbije pripao je Partizanu rezultatom 2:0.

Gostujući tim iskoristio je u 32. minutu jednu u nizu grešaka Zvezdinih defanzivaca i preko Marka Milovanovia stigao do vođstva.

Gol prednosti, bio je u nastavku susreta povod za izabranike Nenada Brnovića da visoko podignu gard i da iz kontre čekaju priliku da razreše sve dileme po pitanju pobednika što se i dogodilo u 88. minutu kada je Janko Jevremović nakon solo prodora materijalizovao kontru i stavio tačku na susret.

Već izlazak na teren večitih rivala i činjenica da su se oba stratega opredelila za potpunu ofanzivu i napad sa dva špica nagovestili su užitak za sve fudbalske sladokusce.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ofanzive predvođene sa jedne strane Markom Lazetićem i Aleksandrom Kahvićem, i sa druge Markom Milovanovićem, Vanjom Vlahovićem i Samedom Baždarom, pokazale su od prvog minuta glad za golovima, želju da vođstvom na savršen način otvore duel dva neporažena tima, borbu za čelo Omladinske lige ali i prestiž.

Borba spuštenog garda više prostora donela je Partizanu, a u tome su značajan udeo imale greške i nesigurni potezi poslednje linije Zvezde.

Činjenica da ni greške Stefana Lekovića ig kojih su se izrodile stopostotne šanse u 26. i 31. minutu nisu bile dovoljne za otrežnjenje štoperskog para crveno-belih, iskoristio je Milovanović u 32. minutu. Korpulentni napadač sa lakoćom se oslobodio Stefana Melentijevića i krunisao akciju koju su režirali Baždar i Petković.

Vodeći pogodak uticao je da Partizan u nastavku susreta podigne gard, prepusti loptu domaćinu i čeka priliku iz kontre. Odluka gostiju da se rano povuku ostavila je crveno-belima praktično sat vremena da kroje napade i traže put do gola, međutim bez željenog efekta.

Tražili su izabranici Marka Neđića put do gola najčešće po desnom boku gde su dosta muka Partizanu zadavali Ognjen Mimović i Marko Ćurić, kako je vreme odmicalo i Lazetić je sve češće pokušavao da na individualni kvalitet donese izjednačenje, međutim neretko je u prevelikoj želji pravio potez više.

Da bi potpuna ofanziva skupo mogla da košta Zvezdu pokazao je u dva navrata Vanja Vlahović, a ono što njemu nije pošlo od ruke u kontrama crno-belih uspeo je Jevremović ujedno i otklonivši sve dileme - 0:2.

Mozzartsport