“Partizan je manji klub od nas, njegovi stranci su primli tri gola od Voždovca i Napretka”

Vreme promena na Marakani. Ima Crvena zvezda novog šefa stručnog štaba, dobila  je i novog kapitena, pa na bazi očigledno nove energije pokušaće i da reprizira uspehe iz 2019.

Odlazak Vladana Milojevića sa klupe i transfer Marka Marina u Suadijsku Arabiju dve su glave teme u zimskim danima kad je prvak Srbije u pitanju. Treća podrazumeva dolazak Dejana Stankovića na mesto trenera, a rukovodioci su uvereni da će biti – sreća.


Očekujem mnogo. Pre svega, da donese novu energiju i strast koje su bile potrebne Zvezdi. Kod prethodnog trenera Vladana Milojevića došlo je do zasićenja, što je sasvim normalno. I „Koka-Kola“ menja 15 odsto svog top-menadžmenta svake četiri godine. Stanković je, s druge strane, pun želje za dokazivanjem“, poručuje Zvezdan Terzić u prazničnom intervjuu Informeru.

Generalni direktor crveno-belih prepričao je deo dijaloga sa bivšim reprezentativcem, ispostavilo se da je ključno uticao na njegov angažman.


„Rekao sam mu otvoreno: „ne dovodimo te zbog toga što si veliko ime, već zato što si me u razgovorima koje smo vodili 15-20 dana ubedio da možeš da budeš dobar trener. Druga stvar, dobro je što si veliko ime i što si prepoznatljiv u javnosti kao veliki zvezdaš i u startu ćeš imati dobru polaznu osnovu. Isto tako, moraš da budeš svestan da će o tebi kao igraču suditi sve do prvih rezultata. Od tog trenutka o tebi će suditi kao o treneru“. Čini mi se da je Dejan toga svestan“.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Vladan Milojević je otišao posle dve titule, 11 bodova prednosti nad Partizanom u aktuelnom prvenstvu, dva plasmana u Ligu šampiona i jednog prezimljavanja u Ligi Evrope. Lestvica je visoko podignuta.


Ne želim nijednog momenta da mu stavljam teret ponavljanja Milojevićevih rezultata. Cilj je da Stanković bude dugoročno rešenje. Za ovih šest godina u Zvezdi promenio sam samo tri trenera: Nenada Lalatovića, Miodraga Božovića i Vladana Milojevića. Milojević je bio dve i po godine, a na toliko je potpisan ugovor i sa Stankovićem. Partizan je promenio deset trenera za pet godina. Mi tri za šest godina. To pokazuje stabilnost u rukovođenju klubom“.


Govorio je 

Terzić i o potezima povučenim u letnjem prelaznom roku. Opšta je ocena da je Zvezda omašila veliki broj novajlija, ali posmatrano iz ugla čelnika je drugačije.
Klub je u maju osvojio titulu. U avgustu se plasirao u Ligu šampiona, u decembru je jesenji šampion sa 11 bodova prednosti. I sad neko kaže: „Zvezda ne valja, a Partizan valja“, „Zvezdini stranci su promašaj, Partizanovi valjaju“. Kako ako smo mi osvojili titulu, ušli u Ligu šampiona i imamo 11 bodova prednosti?“, pita 

Terzić i konkretno odgovara da li je zadovoljan učinkom letos dovedenih stranaca. „Naravno da jesam. Nismo ih doveli da pobede Totenhem i Bajern, već da naprave 11 bodova prednosti u odnosu na Partizan. I oni su to ostvarili. Doveli smo ih da nas uvedu u Ligu šampiona, da igraju protiv Jang bojsa i Kopenhagena. I to su uradili. Nama je Garsija golom protiv Jang bojsa doneo 9.000.000 evra. On se samo tim golom isplatio. Rekao mi je Dejan (Stanković) da bi voleo i da Van la Para ostane, jer je igrao dobro u Premijer ligi i Čempionšipu pet godina“.

Zvezdan Terzić i Milorad Vučelić

Srpska javnost je konstatovala da je Zvezdin večiti rival, Partizan, povukao bolje poteze na planu angažmana fudbalera iz inostranstva, kao što su Umar SadikBibars Natho i Takuma Asano, te da je Savo Milošević oživeo karijeru Sejdube Sume.


Partizanovi stranci su primili tri gola od Voždovca na svom stadionu, primili su tri gola od Napretka, izgubili utakmicu od Lučana... Nas bi narod zapalio da u mesec dana izgubimo četiri prvenstvene utakmice. I to je razlika u veličini klubova“.

Konkretno, kad se o toj temi povede rasprava...


Partizan stvarno poštujem kao najvećeg rivala i najbližeg pratioca, ali evidentna je razlika u veličini klubova. Vidite kako je lako u Partizanu preživeti neuspeh, kako je lako manipulisati javnošću. To je zato što su očekivanja Partizanovih navijača veoma niska. Crno-beli su mnogo manji klub od nas, to je realnost. Govorim argumentovano. Možete li da zamislite da je Partizan u maju osvojio titulu, pa u avgustu ušao u Ligu šampiona i da sad ima 11 bodova više od nas? Šta bi se desilo? Zapalili bi nas. A u Partizanu kažu: „super je, igramo dobro i imamo odlične strance“.

Generalni direktor Crvene zvezde osvrnuo se na sva glasnije priče kako država finansijski više pomaže njegov klub od crno-belih, o čemu je nedavno govorio prvi čovek Parnog valjka, Milorad Vučelić.


Nemoj da se ljudi iz Partizana prave ludi. Kad god su bili na kolenima, Vučić ih je spasao. I 2017. godine, kad su izgubili UEFA licencu, i 2019. godine. Oba puta ih je spasla država, preciznije Vučić. Sve oni to dobro znaju, ali manipulišu svojim navijačima. A to njihovo zahvaljivanje Aleksandru Vučiću nije iskreno. Između redova se može zaključiti da oni tim izjavama i navodnim zahvaljivanjem državi u stvari kritikuju Vučića i državu. Sve njihove izjave su iste: „Hvala Vučiću, ali...“, pojasnio je Zvezdan Terzić za Informer.