Partizan “dužan” Zvezdi 11.500 evra

Incidenti obeležili 162. Večiti derbi.

Večiti 162. derbi odigran na stadionu "Rajko Mitić", pamtiće se po svemu, samo ne po lepom fudbalu.

Tuče pre i posle meča, incideti tokom 90 minuta i pirotehnika koja je prekidala ionako neubedljivo izdanje Stankovićevog i Miloševićevog tima, glavne su teme najveće fudbalske svetkovine na ovim prostorima.

Neredi na južnoj tribini, gde su bile smeštene Partizanove pristalice, doneli su veliki broj polomljenih stolica, uništeno ih je čak 1.150!

Navijači crno-belih napravili su ogromnu štetu na jugu, koja dan posle Večitog derbija izgleda kao bojno polje. Polomljene i spaljene stolice, ostale su su na stadionu Zvezde posle divljanja huligana koji su se tukli i palili vatru nakon bakljade od slomljenog inventara.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pripadnici vatrogasne službe nisu ekspresno reagovali, pa je vatra buktila dobrih pola časa. Epilog svega je 1.150 uništenih stolica, a kada se uzme u obzir da svaka košta 10 evra, Crvena zvezda će Partizanu ispostaviti račun od 11.500 evropskih novčanica.

Naime, opšte je poznato da u slučaju kada navijači Parnog valjka naprave ovakve incidente na Marakani, ili to isto učine Delije na stadionu u Humskoj, oštećena strana protivniku dostavlja fakturu koju treba da uplati.

To je dogovor po kome Zvezda i Partizan funkcionišu godinama, da kada štetu načini njihov klub na derbiju, ona se fakturiše tako što se kasnije prebijaju dugovi u slučaju da je kasnije neophodno da Partizan plati Zvezdi i obrnuto.

Računi se fakturišu Partizanu, koju kasnije u određenim poslovima sa crveno-belima, eventualno oko isplaćivanja školovanja nekog klinca iz omladinske škole, "prebijaju" na osnovu ovih faktura.

Tako dolazimo do toga, da zvezdaši ili u ovom slučaju partizanovci, kada nanesu materijalnu štetu na protivničkom stadionu misle da su im se pošteno osvetili, a u stvari naneli su veliku štetu svom klubu.