Partizan će zbog otkazivanja KLS-a biti prebačen u TREĆU LIGU!?

Košarkaši Partizana doneli su veliku odluku sredinom sedmice da napuste takmičenje u Košarkaškoj ligi Srbije, pa je samim tim ekipa FMP-a obezbedila direktan plasman u finale plej-ofa.

Zbog toga, crno-belima preti kazna izbacivanja u treći rang takmičenja, ali postoji šansa da do toga ipak ne dođe.

Prema pisanju Sportskog žurnala, Partizan bi mogao da se pozove na istupanje iz doigravanja za prvaka, a ne iz lige, pošto sam plej-of ne pripada Košarkaškoj ligi Srbije, već Superligi.

Prema njihovom sudu, to ne podleže članu 36. Pravilnika o takmičenju KSS koji nalaže da klub koji odustane ili bude isključen ili naredne sezone igra dva ranga niže.

Treba ipak prvo sačekati odluku Discilipnskog sudije, Dragutina Ilića, posle čega će sigurno uslediti i reakcija iz tabora Partizana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Među crno-belima svakako ostaje nada da će se klub takmičiti u KLS-u i naredne sezone, uprkos dešavanjima sa kraja tekuće.

Odluka lige bi mogla da bude donesena vrlo brzo, barem prema rečima direktora KLS, Aleksandra Grujina koji je nekoliko puta izjavio da neće biti pomilovanja za Partizan i da će se pratiti svaki član pravilnika kada je reč o kaznama.

(Telegraf.rs)