Pantelić OŠTRO odgovorio Vidiću: “Zvali smo te da budeš s nama i nisi hteo! Zašto sada nož u leđa?”

Potpredsednik FSS pozvao nekadašnjeg saigrača da mu se pridruži i da iznese rešenje za probleme

Zapalio je Nemanja Vidić fudbalsku Srbiju oštrom porukom na adresu Fudbalskog saveza Srbije, pa je ubrzo stigao i odgovor iz srpske kuće fudbala.

Vidiću je odgovorio nekadašnji saigrač, a danas potpredsednik FSS Marko Pantelić. Njegovo saopštenje prenosimo u celosti.

“Dragi moj Nemanja, malo je srpskih fudbalera koji su postigli ono što si ti i koji su na takav način reprezentovali našu zemlju. Malo je onih koji su imali hraborsti da kao ti preuzmu odgovornost na terenu. Nikada nisi oklevao, beskompromisno si u sve ulazio. Zvali smo te i pred ovaj ciklus da se uključiš u rad saveza, da preuzmeš odgovornost i da kao i na terenu budeš uz neku novu generaciju. Ali ovog puta nisi hteo. Odbio si svaki predlog. Rešio da suprotno tvom stavu ostaneš u senci. I čekaš.

Izabrao si poziciju koju nekada nisi voleo, da budeš u senci i kritikuješ, navodi Pantelić.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Lako je to. Zaštiti trenere i igrače svojim imenom i autoritetom. Uđi u sistem pa pokaži da možeš bolje. Ko će Nemanji Vidiću išta moći da zabrani?

Nije te bilo na stadionu protiv Škotske, uz igrače i struku. Nije te bilo ni pre toga da ukažeš na probleme koje vidiš. Šta bi se desilo da je penal rulet stao na našu stranu i da smo otišli na Evropsko prvenstvo? Da li bi i tada pisao saopštenja?

Ti si čovek koji može mnogo, ali koji je uvek govorio delima, a ne saopštenjima. Kažeš da su u Savezu ljudi sumnjivih biografija, pretpostavljam da mislis na moju biografiju, pa onda na biografije i ostalih funkcionera, predsednika Kokeze, potpredsednika Bjekovića, sportskog direktora Matijaševića…

Zato sada koristim priliku da te još jednom pozovem da dođeš u Fudbalski savez Srbije, kao čoveka čiste i neupraljane biografije i da kreneš u poboljšavanje fudbala.

Iznesi svoj plan za rešenje problema koje si naveo, jer sve su ovo opšta mesta ili opšti problemi evropskog fudbala i da se potrudimo zajedno da sve promenimo.

U suprotnom utopićeš se u grupu kritičara koji sve znaju posle neuspeha i ne preduzimaju ništa. I na kraju, ne pripada nekadašnjem kapitenu reprezentacije da na ovakav način komunicira niti da u ovako teškom trenutku zabije nož u leđa. Nismo to od tebe očekivali”, napisao je Pantelić.

Mozzartsport