PANIKA!? Otkazaće se utakmice u Srbiji zbog KORONAVIRUSA?

Generalni sekretar Superlige Darko Ramovš ističe da nema mesta panici

Korona virus je stigao i u Srbiju, pošto je u Subotici zabeležen prvi slučaj zaraze.

Tim povodom pitali smo čelnike Superlige postoji li opasnost da se mečevi Superlige igraju bez publike, što je već slučaj u mnogim evropskim ligama, pa i u nekim mečevima Lige šampiona i Lige Evrope.

Telegraf je kontaktirao generalnog sekretara Zajednice superligaša Srbije, Darka Ramovša, koji ističe da pojavljivanje prvog slučaja korona virusa u Srbiji neće uticati na mečeve Superlige, te da za sada neće biti nikakvog "zatvaranja" stadiona.

Pratimo globalnu situaciju, postoji zabrinutost jer je danas potvrđen i prvi slučaj u našoj zemlji, ali nama takmičenja teku normalno u komunikaciji smo sa Medicinskom komisijom Fudbalskog saveza Srbije i Ministarstvom zdravlja. Mislim da ne treba širiti paniku, to je i preporuka Ministarstva.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Što se nas tiče, učinićemo sve da klubovima damo adekvatne preporuke u skladu sa onim što je navelo Ministarstvo, da svi budu upoznati što se tiče određenih mera zaštite i preventive. Pratićemo razvoj dalje situacije, ali mislim da je kod nas situacija stabilna i da nema potrebe da se diže panika, ukoliko bude potrebe, donećemo određene mere uz konsultaciju sa Medicinskom komisijom i Ministarstvom, za sada nema potrebe za nečim takvim i 25. kolo Superlige će biti odigrano onako kako je i planirano - rekao je Darko Ramovš za Telegraf.

Telegraf je stupio i u kontakt sa predsednikom Medicinske komisije, profesorom Miljkom Ristićem, koji nam je potvrdio da za sada ne postoje nikakve preporuke osim onih koje je dalo Minstarstvo zdravlja.

Telegraf.rs