PAKLEN PUT DO OLIMPIJSKIH IGARA: Ovo su protivnici Srbije

Među učesnicima kvalifikacija su Slovenija i Hrvatska

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020, među kojima je i Srbija.

Peto mesto na Svetkom prvenstvu u Kini, uticalo je na pad Orlova na FIBA rang listi, ali nije na učešće u kvalifikacijama, u kojima će naša selekcija imati ne tako lak zadatak da se plasira u Tokio kao pobednik turnira.

Kada je reč o listi učesnika, posle Mundobakseta na kojem je 16 reprezentacija obezbedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, tokom četvrtka  na tu listu je dodato još osam selekcija, odnosno po dve sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

FIBA tabela

Foto: Twitter/@FIBA

Protivnike Srbije u kvalifikacijama trebalo bi tražiti na spisku 24 reprezentacije: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Posle Svetskog prvenstvo učesće na OI sledeće godine obezedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD.

Preostala četiri mesta rezervisana su za pobednike četiri kvalifikaciona turnira koji ce se održati u periodu od 23. do 28. juna sledeće godine.

Kako je otkrio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Srbija ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija.

Telegraf.rs