OZBILJNIJA POVREDA: Pavkov će biti operisan u ponedeljak

Snažnom centarforu crveno-belih stradale očna jabučica i zigomatična kost

Umesto na proslavu titule, Milan Pavkov završio je u bolnici. Visoki napadač Crvene zvezde ozbiljno se povredio posle sudara sa Branislavom Jovanovićem, kapitenom Proletera (2:1) u jednom vazdušnom duelu na utakmici dva kluba u subotu uveče.

FOTO: STARSPORT©

Milan Pavkov proveo je noć na Maksiofacijalnoj hirurgiji jer je zadobio frakture kostiju lica. Prema informacijama iz kluba, stradale su mu očna jabučica i zigomatična kost, zbog čega je još tokom poluvremena odvezen u bolnicu.

Posle prvih pregleda zadržan je u bolnici po odluci lekarskog konzilijuma, kako bi bio podrgnut detaljnim ispitivanjima, gde je i prenoćio. Lekari su odlučili da Milan Pavkov sutra bude operisan, odnosno da mu se radi hirurška intervencija na očnoj jabučici.

FOTO: STARSPORT©

- Milan je dobro, što je najvažnije. Još je u bolnici. Sutra bi trebalo da bude operisan - rečeno je Kuriru u PR službi Crvene zvezde.

Milan Pavkov (26) ima ne baš najbolju sezonu iza sebe, jer u njoj nije prikazao ni približno kvalitetne partije kao prošle godine.

Tada je bio junak trijumfa nad Liverpulom sa dva gola u vrednoj pobedi u Ligi šampiona, a onda i viner igrač u derbiju protiv Partizana kada je pogodio gol crno-belih u remiju. U Superligi je postigao samo sedam golova, od toga jedan u 2020. godini. U svim takmičenjima ove sezone dao je devet pogodaka.

Kurir.rs