Ozbiljni milioni čekaju Zvezdu ako ovo uradi!

Zvezda može više da zaradi, ali i Partizan ima za šta da se bori.

Crvena zvezda i Partizan će za sedam dana voditi odlučujuće borbe za plasman u ''evropsko proleće''.

Crveno-beli su trenutno prvi u svojoj grupi Lige Evrope, ali ako u poslednjem kolu izgube od Brage u gostima, mogli bi da padnu čak na treće mesto i presele se u šenaestinu finala Lige konferencija.

Nadamo se, ipak, da će tim Dejana Stankovića biti na visini zadatka i da će zauzeti jedno od prva dva mesta, za nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Šta to konkretno znači kada je u pitanju potencijalna zarada?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Svaka pobeda u grupi Lige Evrope donosi 630.000 evra, remi 210.000 evra.

Prvo mesto na kraju grupne faze donosi 1.1 miliona evra, drugo 550.000 evra.

Učešće u osmini finala Lige Evrope znači i još 1.2 miliona za prvoplasiranog, a 500.000 za ekipu koja se kao druga u grupi plasira u šesnaestinu finala, gde će se takmičiti protiv jedne od trećeplasiranih iz Lige šampiona.

Kada je u pitanju Partizan, crno-belima je ostala borba samo za drugo mesto u grupi Lige konferencija, za šta će im biti dovoljan bod protiv Anortozisa u poslednjem kolu u Humskoj.

U Ligi konferencija svaka pobeda donisi 500.000 evra, svaki remi 166.000, a ako crno-beli ostvare cilj i osvoje to drugo mesto u grupi, inkasiraće još 325.000 evra za taj plasman, a onda im sleduje i 300.000 evra za ulazak u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Inače, od početka ove sezone u Evropi Crvena zvezda je na osnovu rezultata i desetogodišnjeg koeficijenta zaradila 7.578.000 evra, a Partizan 5.445.000 evra.

Sportske.net