Ovo su Zvezdini potencijalni rivali u trećem kolu kvalifikacija, biće teško

Žreb je na programu 31. avgusta

Crvena zvezda je u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona posle eliminacije Tirane u teškom meču u Albaniji.

Pošto su se crveno-belima poklopili rezultati da ispadne Astana već u 1. kolu, kao i da Lion ne osvoji Ligu šampiona, na žrebu će biti među povlašćenima.

Srpski šampion će na žrebu za treće kolo koji je na programu 31. avgusta biti u grupi povlašćenih timova zajedno sa Seltikom, Dinamom iz Zagreba, Ludogorecom i Jang Bojsom, ukoliko oni reše svoje mečeve četvrtog kola, koji su na programu u sredu.

Za sada to znači da su potencijalni protivnici crveno-belih u trećoj rundi: Karabag, Legija, Makabi Tel Aviv, Molde i Sarajevo, naravno pod uslovom da i oni ostvare pobede u svojim mečevima prvog i drugog kola.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ukoliko neko od njih ispadne pre treće runde kvalifikacija, njihovo mesto će zauzeti slabije rangirani tim koji neće moći da ugrozi Zvezdinu poziciju nosioca jer crveno-beli imaju dobar klupski koficijent koji je presudan.

Podsetimo, trijumf u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona garantovao bi Zvezdi jesen u grupnoj fazi Lige Evrope. Naravno, ukoliko bi u plej-ofu bila zaustavljena u pohodu na Ligu šampiona.

Ovo su parovi 2. kola koje će Zvezdini navijači pomno pratiti u sredu jer će pobednici ovih duela najverovatnije biti jedan od rivala Zvezde u 3. kolu:

Celje - Molde

Karabag - Šerif

Suduva - Makabi Tel Aviv

Dinamo Brest - Sarajevo

Legija - Omonija

(Telegraf.rs)