OVO SU POTENCIJALNI RIVALI! Ukoliko Zvezda ostane prva biće prvak u svim rundama kvalifikacija

Jasno, gledali smo trenutnu tabele u šampionatima - uz napomenu da crveno-beli moraju najpre da završe ispred Partizana ukoliko žele da uživaju u benefitima

Jeste Crvena zvezda u četvrtak veče završila svoje učešče u Ligi Evrope za ovu sezonu, ali je istovremeno napravil sjajan posao i podlogu za sledeću kada je u pitanju Liga šampiona.

Naravno, pod pretpostavkom da na kraju bude prvak Srbije!

Crveno-beli su trijumfom nad Rendžersom došli do 46.000 bdoova i na rekordno 34. mesto UEAF rang lioste, što će im potencijalno na leto doneti status nosioca u svim kvalifikacionim rundama za ulazak u LŠ.

Nevezano za svoje rezultate, Zvezdi je trebalo da Kopenhagen ispadne što ranije i da Slavija u međuvremenu do kraja sezine ne bude prvak.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tim iz Praga trenutno zaostaje tri boda za Viktorijom iz Plzenja, ali su Dancu i međuvremenu završili učešće i ostaju ispod crtve.

U zavisnosti od situacije sa ruskim klubovima, postoji mogućnos da Zvezda kvalifikacije počne od 3. kola. To automatski znači da imaju zagarantovanu grupnu fazu Lige Konferencija.

Ukoliko ruski timovi, pak, bbudu u šeširima za naredna evrotakmičenja, crveno-beli bi put ka grupnoj fazi krenuli iz drugog kola.

Gledajući trenutnu situaciju u šampionatima, a naravno da dosta toga može da se promeni, Zvezdini rivali mogli bi da budu Bodo Glimt, Maribor, Slovan Bratislava, Helsinki, Žalgiris, Cirih, TNS, Diderlanž i makabi Haifa.

Zvezda bi kao nosilac u 3. kolu mogla da igra protiv timova kao što su Malme, Ludogorec, Šerif, Kluž, Apolon i Ferencvaroš, dok u plej-ofu potencijalni rivbali bili Kopenhagen, Plzenj, Karabag i Trabzon.

Šahtjor, Dinamo Zagreb, Zvezda i Olimpijakos su četiri ekipe nosilaca, s tim što bi Grci išli ispod i bili bi potencijalni rival srpskog šampiona ukoliko Slavija bude prvak. Razlog - pomenuti češki klub ima 51.000 bodova i išli bi ispred Dinama.

Koliko su Zvezda i Partizan, a pogotovo crveno-beli, učinili ove sezone, govori i podatak da će Srbija u sezoni 2023/24 imati dva predstavnika u Ligi šampiona i da že šampion najverovatnije ići direktno u grupnu fazu.

Telegraf.rs