Ovo su mogući rivali Srbije na EVROPSKOM PRVENSTVU!

Srbija se plasirala na Evropsko prvenstvo prvi put kao samostalna država i prvi put još od 2000. godine. Na žrebu za grupnu fazu će se naći u četvrtom šeširu i biće veoma zanimljivo koga će izvući 2. decembra u Hamburgu.

Opcija je mnogo, a mi vam dajemo da birate vaše favorite...

ŠEŠIR 1:

Nemačka, Portugalija, Francuska, Španija, Belgija, Engleska.

Da li treba trošiti reči na reprezentacije iz prvog šešira? Jedna do druge su sila do sile i definitivno će selekcija iz ovog šešira biti i prvi favoriti za plasman dalje u koju god grupu da upadne. Čak bi iz ovog šešira trebalo tražiti i prvog favorita za osvajanje Evropskog prvenstva!

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Koga biste vi voleli da vidite u grupi sa Srbijom iz šešira 1?

ŠEŠIR 2:

Mađarska, Turska, Danska, Albanija, Rumunija, Austrija.

Drugi šešir donosi i reprezentacije sa kojima može da se igra. Najveća mina definitivno je selekcija Danske koja je na prošlom Evropskom prvenstvu stigla do polufinala gde je nesrećno poražena od Engleske.

Sa Mađarima smo bili u grupi u kvalifikacijama i nismo se proslavili, ali ne deluje da je naš severni sused veliki bauk, isto kao ni Rumunija, Turska ili Austrija. Albanci su po kvalitetu ispod nas, ali bi potencijalne tenzije na tribinama i terenu mogle dodatno da otežaju duel sa ovom selekcijom.

Koga biste vi voleli da vidite u grupi sa Srbijom iz šešira 2?

ŠEŠIR 3:

Holandija, Škotska, Hrvatska, Slovenija, Slovačka, Češka

Bili smo blizu trećeg šešira, koji se čini jači od drugog, ali na kraju nije ni loše što smo upali u četvrti koji će takođe biti veoma kvalitetan. Prema kvalitetu - Holandija i Hrvatska sasvim sigurno zaslužuju da se nađu bar u drugom šeširu i ove dve selekcije bi trebalo izbeći. Mada, poznato je da navijači u Srbiji žele duel sa Hrvatskom, tako da bi i taj duel bio više nego zanimljiv. Sa Škotima, Sloveencima, Slovacima i Česima se, bar na papiru, čini da možemo ravnopravno igrati.

Koga biste vi voleli da vidite u grupi sa Srbijom iz šešira 3?

ŠEŠIR 4:

Italija, Švajcarska i tri pobednika baraža.

U četvrtom, čini se nikad jačem, šeširu se pored Srbije za sada nalaze još i Italija i Švajcarska. Sa njima ne možemo igrati, kao ni sa pobednicima baraža koji i dalje nisu poznati. Što se tiče baraža, postoje tri staze: A, B i C, a parovi su sledeći:

STAZA 1

21. mart

Poljska - Estonija

Vels - Finska / Ukrajina / Island

Finale (26. mart)

STAZA 2

21. mart

Izrael - Ukrajina / Island

Bosna i Hercegovina - Finska / Ukrajina

Finale (26. mart)

STAZA 3

21. mart

Gruzija - Luksemburg

Grčka - Kazahstan

Finale (26. mart)

Dakle, za sada je poznato samo ko će igrati u stazi 3, a na žrebu u četvrtak će se saznati i ostali parovi.

I za kraj, još jedno pitanje - šta mislite, dokle će Srbija stići na Evropskom prvenstvu u fudbalu?

Kurir sport