Ovo su mogući rivali Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona

Crvena zvezda će ovog leta pokušati da po treći put uzastopno izbori plasman u grupnu fazu Lige šampiona, ali za razliku od prethodne dve godine, sada će sistem takmičenja biti donekle izmenjen zbog pandemije koronavirusa.


Znate već, u prva tri kola kvalifikacija igraće se samo po jedan meč, a jedino u plej-of fazi kvalifikacija predviđena su dva meča, kao i do sada.


Dok se ne završe sva prvenstva, nećemo sigurno znati da li će Zvezda startovati od prvog ili drugog kola, a kako sada stvari stoje, u ovom trenutku, crveno-beli bi igrali od prvog kola.

Naravno, u toj fazi srpski šampion bi bio među nosiocima, zajedno sa Seltikom, Astanom, Ludogorecom, Karabagom, Moldeom, Šerifom, Ferencvarošem, Slovanom, Omonijom...


Kada su potencijalni protivnici u pitanju, izdvajaju se nekadašnji Zvezdini rivali sa prostora bivše Jugoslavije - podgorička Budućnost i Sarajevo, a ostali mogući rivali su i severnomakedonski Sileks (Vardar nije dobio licencu), zatim Ki Klaksvik, Flora, Riga, Konas Ki, Florijana, KuPS, Dinamo Tbilisi, Fola Eš...
-

Žreb za prvo kolo kvalifikacija je 9. avgusta, a termini odigravanja mečeva su:

1. kolo – 18. i 19. avgust

2. kolo – 25. i 26. avgust

3. kolo – 15. i 16. septembar

Plej-of – 22. i 23 septembar (prvi meč), 29. i 30. septembar (drugi meč).

Grupna faza Lige šampiona trebalo bi da počne 20. oktobra.

Sportske.net