Ovo nismo videli PREKO 10 GODINA! Srbija napredovala na listi FIFA posle pobeda nad Švedskom i Norveškom

Orlovi će biti za četiri mesta bolje rangirani

Srbija igra najbolji fudbal u svojoj istoriji od osamostaljenja!

Ovakvu igru mogli smo da vidimo od naših reprezentativaca možda još samo kada je sadašnji selektor Dragan Stojković Piksi bio u kopačkama i dirigovao igrom reprezentacije kao kapiten.

Pobedama protiv Švedske i Norveške Orlovi su ostvarili brojne benefite.

Plasirali su se u viši rang Lige nacija, gde će igrati sa najjačim reprezentacijama, obezbedili su drugi šešir pred žreb kvalifikacija za EURO 2024, a dodatno smo napredovali i na FIFA rang listi.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Naime, na prvoj narednoj listi Orlovi će imati jedan od najboljih renkinga. Trenutno su na 25. mestu, a na narednoj listi će zauzimati 21. mesto.

Ovo je najbolji renking našeg tima u poslednjih 10 godina. Bolji smo imali samo u eri Radomira Antića, kada je Srbija u jednom momentu zauzimala 13. mesto, bilo je to 2010. godine.

Srbija će na novoj listi, kada bude izašla, imati 1.564 boda i preteći će Japan, Peru, Maroko i Švedsku, a ispred nas će biti Iran, koji ima samo bod više.

Na vrhu je prvo mesto učvrstio Brazil, naš rival u grupi na Svetskom prvenstvu, druga je Belgija, slede Argentina, Francuska, Engleska, Italija, Španija, Holandija, Portugalija i Danska koja zaokružuje Top 10.

Drugi naš rival, Švajcarska, napredovala je za jedno mesto i na novoj listi će biti na 15. poziciji.

(Telegraf.rs)