“Ovo nije socijalna ustanova, nama su potrebne promene i jači tim za titule”

"Ovo nije socijalna ustanova, nama su potrebne promene i jači tim za titule"

Duško Ivanović je na konferenciji imao svašta da kaže o timu, pojačanjima, ali i meču sa Asvelom

Košarkaši Crvene zvezde su slavili protiv Asvela u meču 8. kola Evrolige sa 71:67, čime su i uveličali debi Duška Ivanovića, novog trenera crveno-belih. Mogla je Zvezda ovde da slavi i ubedljivije, no, na kraju je morao u određenoj meri i da strepi zbog eventualnog poraza.

Duško Ivanović je posle utakmice bio zahvalan publici, koja je donekle i nosila čitavu ekipu, dok je imao i dosta kritika na svoje igrače. Nije hteo crnogorski stručnjak da previše hvali, ali ne previše kudi, našao je neku sredinu za sve što se desilo.

Ovo je bila veoma teška utakmica, ali sa ovakvom publikom je lako igrati. Posle prvih 20 savršenih minuta, drugo poluvreme je donelo gubitak koncenctracije, intenzitet u odbrani je opao, ali i strpljenje u napadu. Uzeo sam ovaj tim, verujem da je za njih najbitnije da imaju strpljenja i da veruju. Verovali smo do poslednje sekunde, zbog tog razloga, mentalno je bilo važno da pobedimo ovu utakmicu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Utakmica protiv Asvela je debi na klupi Crvene zvezde, Duško Ivanović zbog toga ističe da još ne poznaje dobro ekipu, ali da vidi neke stvari koje treba popraviti, na koje treba ukazati svojim pulenima.

Ovo su u prvom momentu kad sam trenirao i pre nego što sam došao, video sam da su momci čvrsti. Fizički su čvrsti, mentalno ima puno igrača koji su čvrsti, ali ima i onih koji su mentalno meki. Nema puno razlika između timova, igrača, da je nivo kvaliteta, manje-više približan. ima neka ekipa... Svaka ekipa može da dobije svakoga, ali zavise od mentalnog spoja i od puno rada. Ja uvek verujem u svoj rad i verujem u svoje igrače s kojim radim. Oni će morati dosta da rade, zato verujem u njih.

Crvena zvezda je na poluvremenu imala +15, ali se ta prednost polako topila, da bi na kraju Zvezda i gubila od Asvela. Ipak, Ivanović je promenama uspeo da se vrati u meč, ali i da dođe do pobede.

Imali smo pad u drugom poluvremenu, psihički su pali, kad su oni pogodili neke dve trojke sa osam metara u poslednjoj sekundi, onda su igrčai pali. E to je momenat, to ne može da se desi jednom igraču, jednom timu, kad primiš koš ti da padneš? Ne! Svi znaju da igraju, možeš da napraviš greške, mogu da ti daju koševe, ali moraš verovati da ćeš pobediti, u jednom momentu u drugom poluvremenu sam video neke igrače koji nisu verovali. Zato sam našao petorku, šest igrača koji su verovali - ističe Ivanović koji je objasnio zašto nije bilo Luke Vildoze na samom kraju meča.

Pa igrali su dobro ovi što su bili na terenu, zato sam ih i ostavio. Kad sam ga promenio, sad ćeš se vratiti, ali sam video ove na terenu da su spremni da dobiju utakmicu.

Trener crveno-belih je potom otkrio i šta je "ključ" za povratak samopouzdanja nekim igračima.

Vremenom može. Teško je promeniti karakter i samopouzdanje, ali to je nešto lično što svkai igrač i čovek mora da ima. Možda će lakše da ima kad sa strane daju poverenje, pogotovo kad uradi loše, a ne samo dobro. To je jedini način da napravi "čip" i dobije to samopouzdanje.

Nije želeo Duško Ivanović da priča o potencijalnim promenama u stručnom štabu, jer kako ističe, moraju da slave pobedu večeras.

Na pitanje o tome šta treba da se popravi, koji segment igre, Ivanović kaže da to nije samo jedan segment, nego nekoliko njih koje treba popraviti.

Moramo u puno segmenata, ovaj tim ima velike ciljeve, jedan ili dva ne može da nas dovede do titule. Zato mora puno segmenata. Unutrašnja igra, spoljašnja, strpljenje u napadu i pojedini igrači koji moraju da imaju samopouzdanje koji moraju puno više da daju, to je jedini način da nešto osvojimo. Ne mogu - rekao je Ivanović, koji je potom istakao i da su se neki njegovi košarkaši uplašili ulaza, te da to isto mora da se promeni.

Pa to je najlakše ako imaš unutrašnju igru, daš loptu unutra i otvori se sve. ili da ideš na ulaz, ali mi smo imali 3-4 ulaza pa promašili iz straha. Igrači nisu navikli, ali daćemo mi to.

Osvrnuo se crnogorski trener i na njegovu pređašnju izjavu da je imao trening šest i po sati, rekavši da će imati ponovo, dok je ušao i u pitanje o pojačanjima.

Sad je ovo što imamo, do daljnjeg moraju da izdrže, a šta će dalje biti, videćemo. Ja uvek kad imam ekipu uvek mislim da može da se poboljša na dva načina, nekim radom ili promenama. Ali ekipa da bismo nešto osvojili mora biti bolja.

Odlučio se i Duško Ivanović da na meču protiv Asvela koristi svih 12 igrača, za šta on kaže da je to sasvim slučajno.

Sve zavisi od situacije na terenu, zavisi od protivnika, ne gledam to da svakom udovoljim, ovo nije socijalna ustanova pa da svi moraju da igraju.

Najbolji pojedinac na meču je bio i Nikola Ivanović, što je kroz šalu prokomentarisao i sam Duško, njegov prezimenjak.

- Najefikasniji, ali nije problem to, on je bio najbolji igrač u odbrnai i napadu, nismo rođaci ali bismo mogli biti.

(Telegraf.rs

Molimo vas da donacijom podržite rad portala CrvenaZvezdaInfo

Pročitajte: