OVO NAS INTERESUJE: Terzić otkrio koliko Zvezda tačno dobija od UEFE

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić rekao je danas da taj fudbalski klub godinama već više zaradjuje nego što troši i da je na “zelenoj grani”.

Zvezda je već odavno na zelenoj grani, godinama mnogo više zaradjuje nego što troši, pametno investira u sportski sektor i infrastrukturu, što su prioriteti. Tim putem ćemo nastaviti da idemo. Želimo da imamo stabilnu situaciju u svlačionici. Samo zadovoljni i srećni igrači mogu da prave dobar rezultat. Znamo da radimo ovaj posao“, rekao je Terzić u razgovoru sa novinarima dan posle plasmana u Ligu šampiona.

Zvezda se plasirala u Ligu šampiona drugu godinu zaredom, a prethodno je igrala i grupu Lige Evropa.

“Ostvarili smo veliki uspeh. Gde je Zvezda bila pre pet godina, možemo da kažemo da smo prešli nezabeležen put u istoriji sportskih kolektiva. Da klub koji je bio pred gašenjem vratimo na veliku scenu i igramo sa velikanima evropskog fudbala
“, rekao je Terzić.

Bilans u kvalifikacijama u prethodne tri godine je 12 od 12.

“Rezultat za ponos. Zvezda je veliki klub sa ozbiljnim rukovodstvom i nemamo vremena za likovanje i slavlje. To ostavljamo navijačima. Mi imamo mnogo posla. Imamo prelazni rok do utorka uveče. Ne kažem da neće biti dolazaka i odlazaka. Mnogo posla ima oko organizacije i pripreme svega što nam predstoji”
, naveo je direktor Zvezde.

Po njegovim rečima, sa rastom kluba je normalno da rastu i apetiti i zahtevi javnosti, kao i ciljevi koje sami sebi postavljaju.

Lestvicu podižemo iz dana u dan. To doprinosi i povećanju troškova. Ako željmo da raste kao klub, Zvezda mora da povećava svoje rashode. Sa malim budžetom nema šta da tražite na evropskoj sceni. Ne treba da se ljutimo na narod koji ne dolazi na utakmice u domaćem prvenstvu. Ne treba da se na taj način bavimo narodom i da ga prevaspitavamo. Moramo da osluškujemo šta kaže narod. Narod nam je poslao jasnu poruku da je ne želi samo u domaćoj ligi. Imamo trebovanje 170 hiljada ulaznica. Da bi Zvezda bila na tom nivou, moramo stalno da ulažemo, pre svega u igrački kadar. Fudbal je specifičan biznis, drugačiji od svih ostalih. Kritikovali su nas da  je trebalo da od prihoda od Lige šampiona više da vraćamo dugove. Treba, ali moramo bolje da izbalansiramo, da vraćamo onaj deo duga koji nam je bio prioritetan, ali smo morali da ulažemo u tim. Sada ćemo ponovo jer želimo da i sledeće godine ponovimo uspehe“, rekao je Terzić.

Jedan od prioriteta je i obnova ugovora sa Gaspromom, koji je do sada donosio četiri miliona evra godišnje, plus bonuse.

Terzić je zahvalio Gaspromu jer je bio uz klub u najtežim trenucima, kada je pomoć bila od “neprocenjive vrednosti” i najavio pregovore oko novog ugovora.

“Veoma brzo, početkom oktobra ćemo morati da Makronu dostavimo ime sponzora, ondosno logo. Nadam se da će Gasprom i u narednom periodu biti generalni sponzor. Moramo to da rešimo tokom septembra. Bez obzira na bolju pregovaračku poziciju, Zvezda neće zloupotrebljavati”, rekao je Terzić.

Ne očekuje veći prihod nego što je to bio prošle sezone.

“Prošle sezone smo imali 26 miliona evra prihoda od transfera, samo 12 od Nemanje Radonjića. Prihodovali smo 22 miliona od UEFA, bonuse za Liverpul i Napoli. Nadam se da ćemo ove dobiti oko 20 miliona od UEFA, daj Bože da to premašimo, i oko pet miliona od ulaznica. Očekujemo 25 miliona
“, rekao je Zvezdan Terzić.

sportske.net