OVO JE ZANIMALO ZVEZDAŠE! Poznata težina povrede Erona Vajta, evo koliko pauzira

Poznata težina povrede Erona Vajta, evo koliko pauzira

Košarkaš Crvene zvezde Eron Vajt doživeo je prelom podlaktične kosti na pripremnoj utakmici sa Panatinaikosom i biće operisan u nedelju u Minhenu, saopštila je Crvena zvezda.

Amerikanac je posle zakucavanja nezgodno pao, dočekao se na levu ruku, a tom prilikom je udario i glavom u parket.

U saopštenju koje je izdala posle utakmice Zvezda se zahvalila lekarima domaćina turnira Bajerna, direktoru kluba iz Minhena Marku Pešiću i bivšem treneru crveno-belih Svetislavu Pešiću, koji su pomogli da Vajt brzo bude zbrinut i primljen u bolncu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

„O toku oporavka Vajta KK Crvena zvezda mts blagovremeno će obaveštavati javnost.

Takođe, naš klub primoran je da iskaže i veliko nezadovoljstvo neprimerenim ponašanjem i upadicama pojedinih članova KK Panatinaikos tokom utakmice, a posebno nakon izuzetno grubog starta igrača Okara Vajta, počev od dela igračkog kadra, kao i odsustva bilo kakve reakcije medicinskog osoblja i lekara kluba čiji je Eron Vajt bio igrač.

Crvena zvezda mts želi Eronu Vajtu brz oporavak i povratak na teren“, piše u saopštenju koje je objavljeno na klupskom sajtu Crvene zvezde.

Naime, Amerikanac je nakon jednog kontranapada doživeo užasan pad zbog kojeg je, ispostavilo se, polomio podlaktičnu kost, ali i pocepao arkadu posle kog je došlo do obilnog krvarenja na njegovom licu.

Nakon lekarskih pregleda je ustanovljeno da će Vajt morati da napusti nemački grad i da bude operisan, pa će biti van stroja crveno-belih bar šest nedelja.

Trebalo bi pomenuti da je ovom padu možda doprineo i kontakt s leđa od strane Okara Vajta, inače protivničkog igrača, koji je bespotrebno pokušavao da napravi faul u situaciji "jedan na nula".

Danas.rs