Ovo je sastav Crvene zvezde za LAJPCIG! Delije oduševljene izborom igrača

Trener Zvezde šansu daje onima koji su je na terenu i zaslužili u poslednje vreme

Fudbaleri Crvene zvezde odradili su poslednji trening pred meč protiv Lajpciga koji je na programu u utorak od 21.00 na Marakani u četvrtom kolu grupe G u Ligi šampiona.

Ukoliko želi ostane u igri za plasman u osminu finala, Zvezda mora da pobedi, a trener Barak Bahar je na velikom pritisku posle serije kikseva u domaćem prvenstvu, pa mora da "vadi kestenje iz vatre" protiv prejakog nemačkog tima.

Ali, na Marakani su padala i veća imena od Lajpciga, a Zvezda je i u Nemačkoj u nekoliko navrata pokazala da sa njima može da se igra i čak je mogla i da izjednači na 2:2 u jednom momentu u drugom poluvremenu.

Trener Barak Bahar je neko vreme "lutao" sa sistemom, menjao ga je od utakmice do utakmice, eksperimentisao je sa igračima i njihovim pozicijama, pa su tako štopere igrali zadnji vezni ili bekovi, bekove zadnji vezni, napadači su bili u veznom redu...

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Deluje da je na poslednjih nekoliko utakmica Bahar prestao sa tom praksom i da je ustalio sistem, a očekivano je i da protiv moćnog Lajpciga izađe nešto opreznije, a ne "grlom u jagode".

Na treningu na kojem su mediji mogli da prisustvuju 15 minuta, koji je nešto kasnije krenuo, jer je Bahar držao sastanak, nije moglo da se nasluti sa kojom će postavom krenuti izraelski stručnjak.

Najavio je na konferenciji da će morati da naće najbolju kombinaciju odbrane i napada i da će igrati hrabro, i da njegovi igrači moraju da budu agresivni i u odbrani i u napadu.

Sigurno je da ćemo na golu videti Omrija Glazera, koji je standarni čuvar mreže Zvezde.

Očekivano je i da na ovom meču Zvezda izađe sa četiri igrača u odbrani, gde će standarni štoperi biti Dragović i Điga, dok bi po desnom boku mesto mogao da zauzme Kosta Nedeljković, kojem je to prirodna pozicija i koji je pokazao da na ovom mestu može mnogo više da pruži i trkački i u napadu u odnosu na Mijailovića, koji jednostavno nije bek.

Takođe bi i Rodić trebalo da zauzme svoju prirodnu poziciju kao levi bek.

Mesto zadnjeg veznog bi trebalo da zauzme Marko Stamenić, a pored njega će biti Korejac Hvang In-Bom, i on bi trebalo da bude spona između odbrane i napada uz Stamenića, kao i uz Ivanića, koji će biti nešto istureniji kao ofanzivni vezista.

Mesto na levom krilu bi trebalo da zauzme Osman Bukari, koji je bio najopasniji po rivale u dosadašnjim Zvezdinim mečevima u Ligi šampiona.

Ono što bi najviše moglo da oduševi navijače Zvezde, je to da će šansu od starta najverovatnije dobiti i Vladimir Lučić, koji je u poslednjih nekoliko utakmica najkonkretniji igrač Zvezde u napadu, koji se ne boji da krene u dribling i uglavnom uvek bez straha napade protivnike i jedan na jedan, a tu bi mogao da pravi ozbiljne probleme Mohamedu Simakanu.

Alternativa Lučiću bi mogli da budu Olajinka i Kraso, ali Krasou to nije prirodna pozicija, a slabije učestvuje u defanzivnim akcijama, dok je Olajinka van forme u poslednjih nekoliko utakmica, pa bi Lučić možda bio hrabar, ali ujedno i logičan potez, ako se gleda samo učinak igrača.

Mesto centralnog napača bi trebalo da bude rezervisano za Šerifa Endiajea, koji je jedini pravi centarfor u ekipi.

Očekivani sastav Zvezde: (4-2-3-1): Glazer - Nedeljković, Điga, Dragović, Rodić, Stamenić, Hvang, Ivanić, Bukari, Lučić, Endiaje.

(Telegraf.rs)