Ovo je razlog zbog kojeg je Svetislav Pešić precrtao Miloša Teodosića

Nije bilo nikakvih sukoba, na šta su mnogi posumnjali kada su videli šokantnu odluku selektora

Sportska javnost u Srbiji šokirana je informacijom da je selektor Svetislav Pešić precrtao Miloša Teodosića sa spiska reprezentativaca i da će Orlovi na Evrobasketu igrati bez dugogodišnjeg kapitena.

Čim se vest pojavila, prva asocijacija je mnogima bila da se nešto desilo i da je verovatno došlo do nekog sukoba, pa je selektor morao ovako da reaguje i otpiše kapitena.

Međutim, kako saznajemo, nije bilo nikakvog sukoba, a jedini razlog zbog kojeg je Pešić odlučio da otpiše Teodosića jeste to što mu se ne uklapa u koncepciju tima i to mu je i saopštio tokom dana.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Pričao je Pešić i na okupljanju reprezentacije kakvu viziju ima, kao i da najbolji tim ne čini 12 najboljih igrača, već 12 igrača koji najbolje funkcionišu.

Imam viziju kako treba da igramo i prema tome biram igrače, prema načinu kako želim da igramo, vizija postoji, ali ko će sada tu da bude, moramo da odredimo uloge, to je proces koji traje, ima puno vremena, radimo na tome da što ranije donesemo odluke - rekao je Pešić još pre pet dana.

Verovatno je već tada znao da Miloša Teodosića neće voditi na Evrobasket, iako je u pitanju uz Vasilija Micija jedini klasični plejmejker, da je aktuelni MVP Evrokupa, ali i legenda srpske košarke, pa je otuda i ova odluka toliko šokirala srpsku košarkašku javnost.

Telegraf.rs