Ovo je plan na Marakani za transfer bombu kakvu srpski fudbal ne pamti

Na Marakani vlada blagi optimizam kada je u pitanju potencijalni transfer

Crvena zvezda se nameračila da dovede najboljeg strelca Lige konferencija iz prošle sezone i jednog od najboljih igrača Fejenorda, Sirila Desersa, koji se posle godinu dana pozajmice vratio u svoj matični klub Genk.

Desers nije želeo da nastavi karijeru u Roterdamu, iako je Fejenord bio spreman da plati klauzulu od 4.000.000 evra.

Kako saznajemo, Zvezdin plan je da Desersa dovede na pozajmicu od godinu dana, a da na kraju sezone bude uneta i klauzula o otkupu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Genk želi da klauzula bude obavezujuća i ona iznosi 4.000.000 evra, koliko je iznosila i za Fejenord.

Zvezdi to jeste previše i trenutno između klubova postoje pregovori uz želju crveno-belih da smanje taj iznos, pošto je za obeštećenje unapred pripremila tri miliona evra za napadača.

U taboru crveno-belih vlada blagi optimizam kada je u pitanju potencijalni transfer Desersa, koji bi bez dileme bio ozbiljna bomba i jedno od najzvučnijih imena koje je došlo u srpski fudbal u poslednje dve decenije.

Desers je posle sjajne sezone u Fejenordu stekao i status reprezentativca Nigerije, za koju je do sada odigrao tri utakmice i postigao jedan gol.

Prošle sezone je postigao ukupno 21 gol na 47 utakmica u dresu Fejenorda, a od toga je 10 golova dao u Ligi konferencija i bio najbolji strelac ovog evropskog takmičenja, uz dva gola koja je dao Partizanu u dvomeču u osmini finala.

Desers je karijeru počeo u belgijskom Levenu, potom je igrao za Lokeren, Bredu, Utreht, Herakles, Genk i Fejenord.

Podsetimo da Zvezda takođe vodi pregovore i za potencijalni transfer Aleksandra Pešića, a ukoliko bi stigao Desers, nije isključeno da Zvezda ovog leta bude pojačana sa dva nova špica.

Do sada su Zvezdu ovog leta pojačali Kings Kangva i Osman Bukari, a napustili su je Kristijano Pićini, Aksel Bakajoko, Milan Gajić, kao i Petar Stanić i Andrija Radulović, koji su otišli na pozajmice.

Telegraf.rs