OVO JE NOVAKU NAPRAVILO PROBLEM! Zbog jedne slike je sve palo u vodu, da ovo nije napravio već bi bio na terenu

Saga o boravku Novaka Đokovića u Melburnu i dalje traje

Spekuliše se da je oko 20 tenisera ušlo u Australiju nevakcinisano, a samo je Novak imao problem.

Razlika je u tome što su svi ušli tiho, a samo je Novak javno, fotografijom na Instagram profilu koji prate milioni ljudi, najavio svoj dolazak u Melburn, što je izazvalo političku buru u Australiji koja je rezultovala političkom odlukom o deportaciji da bi se očuvali politički rejtinzi uoči predstojećih izbora.

Sve je počelo još na španskom tlu. Problem nastaje kada Novak javno objavljuje svoju fotografiju sa aerodroma u Španiji, uz vest da je dobio medicinsko izuzeće i da se raduje nastupu na Australijan openu.

Inače, sama ta objava potvrđuje da Novak nije imao zadnje namere i da je samo iskoristio postojeće legalne opcije da uđe u Australiju. To, nažalost, očigledno nije bilo dovoljno vlastima Australije koje su Đokovića iskoristile kao "žrtveno jagnje" u međusobnim predizbornim igrama, na opšte zgražavanje većine sportske i svetske javnosti

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Dok je Novak bio u vazduhu, u avionu na redovnoj liniji iz Dubaija, u australijskim medijima počinje buka i halabuka povodom činjenice da je nevakcinisanom Novaku dozvoljen ulazak u Australiju, dok tamošnje stanovništvo već dve godine živi pod veoma strogim antikovid merama, iako je u velikom procentu vakcinisano.

Hajka je eskalirala poput požara, i za samo nekoliko sati već je pola svetskih medija prenosilo rezignirane tekstove i poruke iz Australije, u kojima su prednjačili - političari, a onda i mediji.

Najuticajniji političari na vlasti, među kojima i australijski premijer Skot Morison, u strahu za vlastite političke rejtinge vuku poteze da bi se oprali u javnosti, što rezultuje sramnom odlukom o deportaciji.

Kada su ustanovili da je njihova odluka pokrenula daleko veću lavinu od one kontrolisane, predizborne, koju su očekivali, vlasti su odlučile da naknadno pokrenu i proces provere viza teniserima koji su već ušli u Australiju i treniraju u njoj za Australijan open.

Svetski broj 1 i najbolji individualni sportista planete u međuvremenu je od zemlje čiji je turnir proslavio dobio ponižavajući tretman. Nakon osam sati maltretiranja na aerodromu, sproveden je u ozloglašeni pritvorni hotel za tražioce azila.

"Besplatno mučenje, uđite. 30 ljudi je mučeno danima, to nije zločin. Svi su imali manje od 35 godina", piše na fasadi hotela u kojem je i Novak Đoković.

Ispred vrata sobe u kojoj se nalazi dežuraju dva policajca kako bi se pobrinuli da Đoković ne napusti sobu.

Đoković, koji je etiketiran kao opasno lice koje može da prenese korona virus, da paradoks budeveći smešten je u zgradu poznatu kao korona žarište.

Korišćen je i kao hotel karantin 2020. godine - prošlog oktobra imali su veliki broj slučajeva korona virusa, gde je 22 od 46 gostiju bilo inficirano.

Tokom drugog talasa u Melburnu najveći broj zaraženih bio je upravo iz tog hotela.

Kurir sport