Ovo je najbitniji trenutak u sezoni! Tomić spremio odgovor i svima oštro odbrusio!

Sutra ćemo dobiti ime prvo finaliste ABA lige. Crveno-beli imaju priliku da nakon poraza prethodnog vikenda utisak poprave pred svojim navijačima, dok se crno-beli nadaju ‘brejku’.

Saopštenja iz oba tabora dodatno su podgila tenziju pred ovaj odlučujući meč, a trener crveno-belih osvrnuo se na neke prethodne izjave iz tabora sutrašnjeg rivala.

– Moj posao je da radim kao trener košarkaškog kluba Crvena zvezda, a ne kao trener boksera. Sa druge strane pokušavaju da se prave igranke, a ja hoću da izolujem ekipu od smešnih stvari i da se koncentrišu samo na utakmicu, počeo je Tomić.

Trener crveno-belih naglasio je da njegova ekipa nema pritisak.

– U ovom trentuku ne mogu da kažem ‘ni krv, ni udarci ispod pojasa’, ja samo mojim igračima pričam o košarci, gde je Srbija prva u tom sportu, a sa one strane pričaju o krvi, udarcima, brutalnosti i tako tim nekim stvarima. Verovatno pokušavaju da naprave pritisak na nas. Prevarili su se i prave pritisak sebi. Ovo nije bitka za život ili smrt, ovo je sport. Dosta mladih i dece čitaju portale, gledaju utakmice. Najbolje za srpsku košarku je da se ne pominju takve stvari, već da se priča o sportu i lopti.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Trener crveno-belih nije želeo da komentariše suđenje.

– U vezi suđenja, nisam ni ranije komentarisao, ne bih ni sad, ali bih rekao da se, vidim, više priča o prvoj utakmici i tom ambijentu, nego o drugoj gde je bilo svega. Ipak, mi smo se korektno držali na utakmici. Kao što svi znate, ja sam deo KK Zvezda i poslednjih dana se oglašavaso klub, a ne Tomić ili Čović, a sa druge strane se vide dva imena koja ratuju protiv nas. Zato pozivam naše navijače, vidim da je interesovanje ogromno, i da uz njihovu podršku dođemo do uspeha.

Za kraj je Tomić naglasio da je ovo najbitniji momenat sezone.

– Takav je program… Možda je bilo bolje da igramo na tri dana… Moramo da pratimo program ABA lige, a da li je bolje ili ne… Za mene je bolje da se ne čeka nedelju dana. Pravila su pravila i ako neko priča o sudijama, pokazuju se njihova imena… Jedino nismo kažnjeni Tomić i Čović, jer se držimo pravila, zaključio je on.

Utakmica između Crvene zvezde i Partizana na programu je sutra od 18 sati.

Izvor: hotpsort