Ovo je lista svih slobodnih igrača koji mogu pojačati Crvenu zvezdu! Ko bi bio najbolja opcija!?

Koje su potrebe večitih, a koja je ponuda tržišta?

Kako je počela sezona polako se zatvaraju NBA timovi i stvara se neka finalna slika kako bi oni trebali da izgledaju do kraja sezone.

Slična priča je i u Evroligi, gde timovi još uvek traže da doselektuju svoje timove, a upravo čekaju taj poslednji presek iz NBA lige.

Tržište igrača ima šta da ponudi, a tu se postavlja pitanje šta je potrebno Crvenoj zvezdi, a šta Partizanu.

Potrebe timova

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Crvena zvezda

Zvezda je prilično dobro popunjena na pozicijama plejmejkera i krila u svakom smilu. Tu je kvalitet i kvantitet, pa deluje da ne postoji neki očigledni nedostatak.

Kombinacija Nejpira, Teodosića i Jaga na pleju, odnosno Hange, Giedraitisa i Lazića ili Davidovca na krilu deluje zaista dobro.

Ipak, problem je očigledan na drugim mestima u timu, pre svega na beku, gde izuzev Nedovića, koji je podložan povredama, nema drugog klasičnog beka. Istina je da Teodosić povremeno izvršava te zadatke, ali to nije njegova prirodna pozicija, kao ni Giedratisu i Hangi, koji su bili u istoj poziciji.

Kvalitativno je pozicija krilnog centra najtanja, pošto se tu nalaze Simonović, Ilić i Davidovac, a pozicija centra je prepunjena igračima gde se nijedan ne ističe kvalitetom.

Partizan

Crno-beli sa druge strane nemaju toliko dubokih problema, već se više radi o klasičnoj doselekciji ekipe, što bi trebalo da donese dodatni kvalitet već kvalitetnom timu.

Partizan je trenutno najtanji na unutrašnjim pozicijama, gde kvalitativno imaju svega tri igrača Ledeja, Smailagića i Kaminskog. Za sada deluje da tu fali ili jedan kvalitetan i čvrst centar ili igrač koji može dobro da pokrije obe pozicije četvrke i petice.

Krilna pozicija je kvalitetna, a eventualno pojačanje se može ostvariti i na mestu plejmejkera, ali deluje da Obradović i dalje silno veruje u razvoj i napredak Pi Džej Dozira.

Slobodni igrači 

Bekovi

Terens Dejvis (NBA) - Igrača krasi izuzetna odbrana, dok je napadački do sada pokazao da može sve da postigne, ali ne na vrhunskom nivou kako bi ostao u ligi. Za igrače uloge NBA timovi uglavno traže specijalce u određenom delu igre, ako je defanzivac mora da ima bar dobar šut, što Dejvis nema, pa se postavlja pitanje hoće li ostati u Americi. Do sada je igrao u Reptorsima i Kingsima, ima 26 godina i profil je igrača kakav je Zvezdi potreban.

Keon Džonson (NBA) - Igrač na poziciji beka, koji može ispuniti i plejmejkerske zadatke. Krasi ga sposobnost da bude efikasan na sva tri nivoa šuta, za tri, poludistance i ispod koša. Visok je 196 centimetara i ima tek 21 godinu. Pitanje je koliko je spreman da pređe u Evropu, s obzirom na godine i nema sumnje da će još neko vreme pokušavati da zaradi ugovor u ligi.

Šekil Herison (NBA) - Ceo tekst oko ovog igrača pročitajte na ovom linku.

Kori Higins (Evroliga) - Odigrao je samo jedan deo prošle sezone u Evroligi, ali usled povrede je propustio veliki broj utakmica. Odbio je da potpiše za bilo koji tim ovog leta, kako bi se oporavio od povreda, koje ga već dugo vreme muče. Trenutno ima 34 godine, ali i dalje važi za kvalitetnog polivalentnog igrača u fazi napada.

Nejt Volters (Evroliga) - Izuzetan plejmejker, nekada igrač Zvezde i dalje nema angažman. Krasi ga izvanredna igra ispod obruča i solidni šutevi sa poludistance i distance. U odbrani igra više nego zadovoljavajuću individualnu odbranu i važi za pouzdanog igrača.

Ostin Holins (Evroliga) - Nakon odlaska iz Zvezde nije uspeo da nađe ni formu ni poverenje drugih trenera, a deluje da očekuje neku ponudu iz Evrolige. Definitivno poznat po svojoj kvalitetnoj odbrani, ali ne i po raznovrsnom napadu i pouzdanom šutu.

Centri

Kem Birč (NBA) - Ovo je verovatno igrač koji se najčešće spominjao i dovodio u vezu sa Zvezdom, a odnos njega i Sferopulosa bi mogao da pogura taj transfer. Birč je godinama bio bitna karika u ekipi Olimpijakosa, gde se profilisao kao izvanredan defanzivni centar, izvrsnih atletskih predispozicija.

Filip Petrušev (NBA) - Važno je napomenuti da još uvek nije slobodan agent, ali dobro provereni izvori navode kako bi Klipersi mogli da prekinu ugovor sa njim. Nakon toga je povratak u Evropu gotovo izvestan.

Derik Vilijams (Evroliga) - Nekoliko godina se kreće po dobrim timovima i beleži solidne partije, pa se može reći da je pravo čudo zašto i dalje nema tim. Izuzetno raznovrstan krilni centar u fazi napada i solidan defanzivac visok 203 centimetara.

Ovo su samo neki od slobodnih agenata, a tu je veliki broj drugih igrača koji se bore za priliku u NBA, dosta veterana koji ne razmišljaju da se vrate u Evropu, veliki broj košarkaša čiji ugovori vise o koncu, tako da je tržište prilično fluidno i promenljivo iz dana u dan.

(Telegraf.rs)