“Ovako veliki pobeđuju male”

Trener Zvezde otkrio šta zamera svojim košarkašima posle poraza

Trener Crvene zvezde Saša Obradović česitao je Žalgirisu na zasluženoj pobedi u 3. kolu Evrolige.

Kormilar crveno-belih ima niz zamerki na račun svojih pulena.

- Žalgiris je zaslužio da pobedi. Bili su jači i strpljiviji, radili su ono što su hteli, nismo mogli da im odgovorimo. Moramo da budemo mnogo pametniji, u nekim delovima utakmice nismo bili ni dovoljno strpljivi. Šutirali smo loše i ulivali samopozudanje Žalgirisu. Nisam srećan kako smo igrali, ali moramo da naučimo - ističe Obradović.

Na pitanje šta je uslovilo pad u četvrtoj četvrtini, trener Zvezde je otvorio dušu:

- Mislim da smo mnogo bolje morali pik-en-rol da branimo. Nismo uspeli u drugom poluvremenu ništa da materijalizujemo. U nekim momentima smo bili bez organizacije. Tačno smo pričali kako utakmica treba da se odvija, ali nismo bili psihički u igri. Ne može na kraju neko da ti pokaže kako se dobijaju ovakve utakmice sa linije slobodnih bacanja. Ovako velike ekipe pobeđuju male - napominje Obradvić.

Treneru Zvezde je zasmetao i podatak da su gosti imali 11 skokova više.

- Svaki dan pričamo o tom skoku. Žalgiris se dobro spremio, fizički nas je isterao iz reketa, kako su i hteli. Falilo nam je ekstra realizacije i igrač koji će da izmisli koš. Izgubili smo fizičku bitku. 

Crveno-beli već sutra ujutru treba da putuju u Francusku na gostovanje Asvelu, ali...

- Ne znam šta da očekujem. Ne znamo ni da li ćemo igrati utakmicu ili nećemo. Ne znam šta će biti, kako ćemo razmišljati, ali oseća se tenzija u vazduhu. To je pitanje za neke druge ljude. Ukoliko se sve odvija normalno, ako dobijemo savet da idemo da igramo tamo, ponašaćemo se profesionalno i odgovorno - zaključio je Saša Obradović.

(Telegraf.rs)