Ovako su italijanski mediji pisali o DEBAKLU Fiorentine na Marakani

Crveno-beli su prikazali neviđenu dominaciju protiv tima koji je prošle sezone igrao finale Lige konferencija

"Petarda" Crvene zvezde protiv Fiorentine dobila je značajan prostor i u italijanskim medijima. Bio je ovo prvi meč za tim iz Firence, pa su mediji pažljivo ispratili kako deluje tim Vinćenca Italijana u najavi nove sezone.

Ali, onda su videli totalni debakl Viole, koju je tim Baraka Bahara samleo u prvom poluvremenu, da su na kraju mogli da budu i srećno što su u Italiju ispraćeni "samo" sa 5:0.

Italijanski mediji su posebnu pažnju obratili na Brazilca Artura, najveće pojačanje Fiorentine, koji je zaigrao tek od 45 minuta i nije previše mogao da pokaže.

Gazeta je u naslovu stavila "Kakav udarac za Fiorentinu" Crvena zvezda je postigla 5 golova u prvih 27 minuta".

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kroz tekst ističu da je nada Fiorentine da su se sve greške spojile na ovoj utakmici.

Nada Viole je da su se sve greške spojile danas. Jer, Fiorentina je Beogradu nadjačana tako što je postigla pet golova u prvih 27 minuta, a potom nikad nije uspela da se vrati, čak ni da delimično otvori meč ponovo - navodi se u tekstu.

Gazeta ističe i da je Fiorentina igrala faktički u najjačem sastavu, ali da je jasno da zaostaju za Zvezdom, koja je jaka, koncentrisana i u kondiciji zbog priprema za Ligu šampiona. Ali, ističu da čak ni navijači koji su napunili Marakanu nisu očekivali ono što se dogodilo na terenu.

Korijere je imao naslov "Fiorentina nije imala veče u Beogradu, Zvezda pobedila sa 5:0", a u tekstu ističu da je prva pripremna utakmica Viole bila gorka u Beogradu uz crn početak meča i dominaciju Crvene zvezde.

Tutosport je u naslovu stavio "petardu" Zvezde i kolaps Fiorentine i dodao da je Artur zaigrao u drugom poluvremenu, a u tekstu ističu da je Zvezda senzacionalno porazila italijanski tim.

(Telegraf.rs)