Ovako su italijanski mediji ocenili Zvezdine igrače

Pokupila je Crvena zvezda pregršt komplimenata od italijanskih medija za izdanje na San Siru. Doduše, Milan je dobio još više kritika. Takve su i ocene italijanskih izveštača.

Za razliku od prvog meča u Beogradu kada su italijanski mediji ocenjivali neke Zvezdine igrače ocenama i ispod ’petice’ (Pankov i Rodić), ovoga puta su podigli utiske. Najviše su ih oduševili Mirko IvanićEl Fardu Ben i trener Dejan Stanković.

Za Ivanića ste već mogli OVDE da pročitate kako je među glavnim utiscima Gazete delo sport. Milanski sportski dnevnik je odao priznanje Benu i ocenio ga sa 6,5.

„Živahan kao i prvoj utakmici, našao je i gol. Provukao je i fantastičan pas do Ivanića. Neutralisao Romanjolija i vratio Zvezdu u utakmicu“.

Jako dobar utisak je ostavio i Sanogo.

„Naterao je Donarumu na spektakularnu paradu koja je Milanu donela prolaz. Pokazao je više od te promašene prilike“.

Ono u čemu se Gazeta i svi italijanski dnevnici slažu je da je Marko Gobeljić bio najgori Zvezdin igrač.

„Najveći grešnik. Ostavio je svoj tim sa desetoricom. Njegove reakcije su bile ključni gresi utakmice. Pokušavao je da se spase žestinom, ali sa malo znanja“.

Ocene Gazete delo sport: Borjan 6, Gajić 6, Pankov 6, Degenek 6, Gobeljić 5, Kanga 6 (Katai 6), Sanogo 6,5, Srnić 6 (Petrović 6), Ben 6,5 (Falko 6), Ivanić 7, Falčineli 5,5 (Pavkov 6). Trener Stanković 6,5

Torinski Tutosport je imao slično viđenje utakmice kao Gazeta, s tim što je kod njih Ben izabran za najboljeg Zvezdinog pojedinca.

„Prvo mu je poništen gol zbog ruke saigrača, potom je pogodio prečku, ali je iz trećeg pokušaja stigao gol za 1:1. I sa 31 godinom može da igra sjajne utakmice kao što je bila ova na San Siru“, piše Korijere.

Vezu se i pohvale na račun Mirka Ivanića.

„Opet se potvrdio kao najbitniji Zvezdin igrač. Njegovi saigrači to znaju i koristili su njegove kvalitete“.

Tutosport za Gobeljića piše:

„Njegovo igranje rukom je doneo Milanu penal u osmom minutu. Posle žutog u 24. minutu drugog poluvremena, njegova partija je završena pre vremena“.

Tutto poput Gazete hvali Dejan Stankovića.

„Napravio je ponosnu ekipu kakva je bila i njegova igračka duša“.

Za Sanoga piše:

„Iako najavljen u srcu odbrane, igrao je na sredini terena kao plejmejker“.

Hvali se i izdanje Gelora Kange.

„Vezista od čvrstog materijala je dao život u čvrstim duelima sa Kesijem“.

Tutosport: Borjan 6,5, Gajić 5,5, Pankov 6, Degenek 6, Gobeljić 5, Kanga 6,5 (Katai -), Sanogo 6,5, Srnić 5 (Petrović 6,5), Ben 7 (Falko -), Ivanić 6,5, Falčineli 6 (Pavkov -). Trener Stanković 6,5.

Rimski Korijere delo Sport je bio skromniji i škrtiji na na ocenama bez posebnih opisa.

Korijere delo Sport: Borjan 6,5, Gajić 5,5, Pankov 5, Degenek 6, Gobeljić 5, Kanga 6,5 (Katai 6), Sanogo 6, Srnić 5,5 (Petrović 6), Ben 7 (Falko 6), Ivanić 7, Falčineli 5,5 (Pavkov 6). Trener Stanković 6,5.

Što se Milanovih igrača tiče, italijanski izveštači nisu imali milosti. Tutosport je niskim peticama ocenio RomanjolijaDalotaKrunićaKastiljehaČalhanogluaRebića, trenera Piolija, a Rafael Leao je čak dobio mizernu ocenu 4,5! Donaruma je sa ’sedmicom’ igrač utakmice, zadovoljili su Tomori i Kesi sa po 6,5.

Gazeta je Donarumi dala 7,5 kao igraču utakmice, Kesiju 6,5, TomorijuIbrahimoviću i Ernandezu prelazne ’šestice’, a dok su RomanjoliKalabrijaDalotČalhanogluLeao i Rebić dobili loše ’petice’. Posebno je na udaru kapiten Romanjoli koji je po mnogim mišljenjima već neko vreme najslabija karika Milana i igrač zbog kojeg ekipa pati.

„Nesiguran, kao da nije kapiten. Stalno je bio van pozicije. Menjaju mu se saigrači u štoperskom paru, ovoga puta je imao dinamičnog Tomorija, ali rezultat njegovih igara se ne menja. Možda je vreme da se malo odmori na klupi“, direktno udara Gazeta u ono što mnogi već znaju neko vreme, ali ćute zbog kapitenske trake.

Ni Korijere nije imao milosti prema kapitenu. Doduše, dao mu je 5,5.

„Ben Nabuhane nije Lukaku ali Romanjoli ni njega ne može da čuva u odlučujućim momentima. Romanjolijevo markiranje bilo morbidno. Ben je imao vremena koliko hoće da sa namesti i nacilja. O ostalim greškama da i ne pričamo“.

Po Korijereu, najgori pojedinac meča je bio Ante Rebić koji je dobio ocenu 4,5. Leao je prošao nesto bolje sa ’peticom’, DalotSalemakersČalhanogluKastiljeho i trener Pioli su pali na ispitu sa ocenama 5,5. Jedini je pohvale zaslužio Donaruma sa ’sedmicom’

Mozzartsport