Ovako se Marsej hvalio sa “Maradonom sa istoka”, Piksijem!

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi pričao je u intervjuu za “Gazeta delo Sport” kako je prešao iz Crvene zvezde u Olimpik Marsej.

– Sećam se da je Franc Bekenbauer kada sam došao u Marsej rekao Tapiju da će Piksi biti Zlatna lopta svetskog fudbala ukoliko ga budu mimoišle povrede. Da, te proklete povrede… – rekao je Piksi.

On se prisetio i jedne anegdote iz vremena kada je već bilo jasno da će otići u Olimpik.

– Bukvalno sat vremena nakon što sam potpisao predugovor sa Marsejom, zazvonio je fiksni telefon u mom stanu i sa druge strane žice bio je niko drugi do Adrijano Galijani. Pitao me je da li je istina da sam potpisao za Marsej. Dogovor sa Tapijem je bio da se ne izlazi u javnost sa informacijom o transferu i da se sve ozvaniči tek posle Svetskog prvenstva u Italiji. Ali Tapi nije mogao da ćuti, odmah se pohvalio francuskim novinarima da je kupio Maradonu sa Istoka – rekao je Piksi i dodao:

– Pošto se radilo samo o predugovoru, rekao sam Galijaniju da informacija nije tačna, ali da sam dao reč Marseju i da je za mene reč svetinja. Rekao je da ne pita za cenu i da će na sve načine pokušati da me ipak dovede u Milan. Pozvao je Tapija, nudio kule i gradove, ali ovaj je odgovorio: “Evo ti ceo tim Marseja, biraj koga hoćeš, ali Piksija ne možeš da imaš”.

Vestionline