Ovako je izgledao Novakov trening u sred HAOSA u Australiji

Dok Australija "gori" zbog slučaja Novaka Đokovića, najbolji teniser sveta pokušava da se fokusira na prvi grend slem u sezoni.

Australijan open počinje 17. januara, a čak ni danas nije jasno da li će Đoković moći da brani titulu.

Poslednje informacije govore da je istraga protiv Novaka proširena, a da bi novi detalji mogli da naprave ozbiljan problem najboljem srpskom teniseru.

A, dok državom vlada potpuni haos i dok različite reakcije stižu sa svih strana, Đoković je odradio novi trening.

Važi već godinama srpski teniser za jednog od psihički najjačih sportista, međutim pored svega kroz šta prolazi sigurno nije lako ostati fokusiran.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

U sredu je Novak odradio novi trening na Rod Lejver Areni.

Na sunčanom i toplom danu u Melburnu, Novak je stigao i da se nasmeje, ali i da isprobava egzibicije, što se može zaključiti po fotografijama nastalim tokom treninga.

Trening partner ovog puta je bio mladi Australijanac Tristan Šulkejt.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Kurir.rs