Ovaj golman će zameniti Borjana u Crvenoj zvezdi!?

Zabeležio je jedan nastup za reprezentaciju Srbije, prošle sezone izabran je za najboljeg golmana na Kipru

Vest da novi trener Crvene zvezde Barak Bahar više ne računa na Milana Borjana, a koju je Telegraf prvi objavio, iznenadila je mnoge navijače najtrofejnijeg srpskog kluba koji su godinama unazad navikli da među stativama gledaju čoveka koji je jedan od najzaslužnijih za uspehe crveno-belih!

Međutim, 36-godišnji Borjan naredne sezone neće predvoditi Zvezdu u Ligi šampiona (najverovatnije će napustiti klub), što znači da je licitacija oko njegovog potencijalnog nasledinika uveliko počela.

Jedno ime se i te kako izdvaja kada su u pitanju potencijalni kadndiati, a to je ime nekadašnjeg reprezentativca Aleksandra Jovanovića koji je trenutno član Apolona iz Limasola.

O njegovim golmanskim kvalitetima suvišno je razgovarati, u sezoni 2021/22 bio je najbolji golman kiparskog šampionata i sa Apolonom je osvojio titulu. Ima 31 godinu i zavidno iskustvo igranja u Danskoj i Španiji, dok je u Srbiji fudbalsko ime stekao u niškom Radničkom.

https://www.youtube.com/embed/Dh7F-sy73SI?showinfo=0&rel=0&hd=1&feature=player_detailpage

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Jovanović je već dva puta povezivan sa Crvenom zvezdom. Prvi put baš kada je 2017. stigao Borjan, dok je bio blizu dolaska na Marakanu i 2020. godine. Praktično je imao sve dogovoreno, čekao je samo da Borjan ode, ali...

Umesto u Zvezdu, Jovanović je tada otišao baš u Apolon, dok je Borjan ostao u najtrofejnijem srpskom klubu. Jovanović je bio i na meti Partizana koji je raspitivao, ali je cifra od 800.000 bila prevelika za crno-bele.

Pomenuti golman ima ugovor sa Apolonom do 2026. godine. Međutim, činjenica je da je Apolon ove sezone završio na 5. mestu i neće igrati Evropu, što potencijalno otvara prostor Zvezdi za bolje pregovaračke opcije.

Da li će Jovanoviću zvezda biti treća sreća, ostaje da se vidi u narednom periodu. Ali vredi pomenuti i to da bi crveno-beli mogli da gledaju i ka Poljskoj, odnosno na adresu Vladana Kovačevića koji je najbolji golman tamošnje lige.

I Kovačević je takođe potencijalni reprezentativac Srbije, čeka zeleno svetlo FIFA, mada je kod njega pitanje to što je na meti i drugih klubova iz jakih liga. Podsetimo, da se pominjala cifra oko pet miliona koju su Poljaci tražili od Monpeljea za njega.

Kovačević se povezivao sa Zvezdom i 2021. godine, kada je igrao za Sarajevo, ali je tada procena ljudi sa Marakane bila drugačija - da ga ne kupe.

(Telegraf.rs)