Otvara se put za Zvezdu, do Lige šampiona lakšom stazom!?

Ostalo je još jedno kolo u Poljskoj.

Najtrofejniji slovenački klub večeras je stigao do petnaeste titule i mesta u grupi povlašćenih timova na žrebu za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. A to može da uzrokuje velike probleme za Crvenu zvezdu!

Maribor je stekao nedostižnih 11 bodova prednosti u odnosu na Olimpiju, tri kola pred kraj šampionata Slovenije!

Kao klub sa 18.500 poena na rang listi UEFA, Maribor je potisnuo Zvezdu i sigurno će biti među povlašćenim timovima na žrebu za prvo i drugo kolo.

Zbog toga Crvena zvezda će morati da sačeka rasplet šampionata u Poljskoj i Bugarskoj, jer joj za status povlašćenog tima na žrebu za drugo kolo treba usluga CSKA iz Sofije ili Pjasta.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Fudbalski klub Pjast stigao je na korak od istorijskog uspeha, osvajanja šampionske titule u Poljskoj čime bi učinio veliku uslugu Crvenoj zvezdi. Oni su kolo pre kraja remizirali sa  Pogonom (0:0) i iskoristili kiks Legije koja je savladana od Jagielonije (1:0).

Ukoliko Pjast osvoji titulu Crvena zvezda će biti povlašćena na žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona i zbog toga će navijači srpskog šampiona u nedelju svim srcem biti uz klub Glivica.

Četiri kola pre kraja Ludogorec je prvi u Bugarskoj i male su šanse da će da posustane. CSKA Sofija prati šampiona Bugarske i u zaostatku su samo 3 poena!

alo