OTKRIVAMO: Zvezda neće igrati EVROLIGU u PINORU, već u…

Delegacija Crvene zvezde bila je u Vitoriji gde se održavao fajnal for Evrolige, ali i turnir za juniore gde su crveno-beli učestvovali.

Međutim, istovremeno je održana i serija sastanaka gde je menadžment kluba sa Malog Kalemegdana obavio brojne razgovore sa predstavnicima Evrolige i samim Bartomeuom.

U sklopu ove posete direktor crveno-belih Filip Sunturlić bio pozvan da održi predavanjestudentima MBA programa Evrolige. Sunturlić je govorio o tome šta je sve Crvena zvezda morala da uradi u ovoj sezoni i koji su bili krucijalni organizacioni koraci na povratku na vrh regiona, a to je bio i povod za veliki intervju koji je direktor crveno-belih dao tamošnjoj ‘Gazeti‘.

– Znači mnogo, ali ne samo za nas, već i za Srbiju i Beograd. Ogromna je privilegija biti u najboljih 18 ekipa Evrope. Imamo i za sebe pet u zastupnih učešća u Evroligi (2013-18) i sada smo ponovo na tom mestu. Ceo svet zna šta mi kao nacija nudimo košarci. Mi živimo za košarku i veoma smo ponosni na sve što smo postigli u tom sportu. Kada padnete kao što se nama dogodilo prošle sezone, morate da budete spremni da krenete od početka. Ponekad morate da napravite korak u nazad. U takvoj situaciji mnogi bi klonuli duhom, ali mi nismo. Shvatili smo da se sve dešava sa razlogom pa i taj poraz u finalu ABA lige prošle sezone.
Naučili smo iz sopstvenih grešaka, pregrupisali se i krenuli u pripreme za ovu sezonu. Sagradili smo novi tim, doveli novog trenera i napravili promene u samom menadžmentu kluba. Doveli smo nove ljude koji su puni energije i sa jasnom vizijom da pomognu klubu. Ovom prilikom bih želeo da se svima zahvalim za ogroman doprinos u postizanju zacrtanih ciljeva. Dakle, kao što sam rekao naučili smo lekciju, nismo posustali i vratili smo se u Evroliginu porodicu. Sada smo tamo gde Crvena zvezda pripada, rame uz rame sa timovima kakvi su Olimpijakos,Panatinaikos, Real Madrid, Fenerbahče i CSKA, počeo je priču Sunturlić za ‘Gazetu’,a prenosi klupski sajt.

Grčke novinare je zanimalo kakav je bio finansijski bilans zbog neigranja Evrolige.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Finansijski gubitak na tom polju nije onakav kakav sam ja lično očekivao, pogotovo uzimajući u obzir da nijednu utakmicu nismo igrali u Štark areni. Sa druge strane, odradili smo odličan posao sa prodajom sezonskih karata i imali prosek od 5.011 navijača na našim utakmicama. Sigurno da imamo veliki prostor za napredak u sledećoj sezoni kao učesnici Evrolige. Veoma je teško da privolite sponzore kada ne igrate Evroligu, ali smo mi radili veoma naporno i imali dosta uspeha čak i na tom polju. Zasluge za to pripadaju predsedniku Nebojši Čoviću koji radi više nego bilo koji predsednik kluba u Evropi, živi za košarku i daje celog sebe za Crvenu zvezdu. U svakom slučaju, naučili smo lekciju i znali smo veoma dobro šta radimo

FOTO: STARSPORT

Zadovoljni su na Malom Kalemegdanu učinkom Milana Tomića.

– Šampion se ne postaje, šampion se rađa! Mi smo se time vodili kada smo tražili novog trenera, tražili smo pobednika koji na prvom mestu zna kako da predvodi ekipu ka vrhu. Logičan potez je bio odabir Milana Tomića, pogotovo kada imamo u vidu našu posebnu vezu sa Olimpijakosom. Milan jeste bio početnik kao prvi trener, ali je bio deo jedne od najboljih ekipa Evrope u poslednjoj deceniji i više od toga. Učio je posao od trenera kakvi su Dušan Ivković, Janis Sferopulos i Jorgos Barcokas.  Pokupio je od svakog od njih dragoceno iskustvo, ali je gradio svoju filozofiju košarke. Dali smo mu priliku da dokaže da je šampion! Osvajanje ABA lige je potvrdilo da smo uradili pravu stvar dovođenjem Milana Tomića. Dogovorili smo se prošlog leta da izgradimo roster od dobrih i ambicioznih igrača koji poseduju pobednički mentalitet. Milan je bio predvodnik takvog tima, a mi smo mu dali neophodne uslove da bi Crvena zvezda imala uspešnu sezonu. Morao bih da pomenem i ostatak stručnog štaba. Asistent Andrija Gavrilović, kondicioni trener Aleksandar Lukman, pomoćnik Saša Kosović doprineli su uspesima svojom ogromnom energijom i bogatim iskustvo. Takođe, klupske legende Milenko Topić i Nebojša Ilić imali su veoma bitnu ulogu u ovoj uspešnoj sezoni.

Za kraj Zvezdin direktor govorio je o dvorani u kojoj će crveno-beli igrati utakmice kao domaćini.

– Verovatno ćemo igrati češće u ‘Štark areni’, ali moramo da imamo u vidu da je u planu renoviranje dvorane ’Aleksandar Nikolić’. Ona bi trebalo da dobije izgled jedne prave, moderne i multifunkcionalne dvorane koja će obezbediti gledaocima kompletan komfor i sadržaj. Takođe, kapacitet će biti proširen na oko devet hiljada  mesta, zaključio je on.

hotsport.rs