Otkrivamo zašto Filip Čović nije igrao protiv Bajerna

Crvena zvezda "otvorila" je 2020. godinu ubedljivo.


Ekipa Dragana Šakote u Štark areni je odigrala odličan meč protiv Bajerna i u sudaru sa bivšim trenerom Zvezde Dejanom Radonjićem ostvarila pobedu od čak 30 poena razlike.

Posle utakmice, šef struke crveno-belih rekao je da je ekipa želela da dokaže da je u dobrom ritmu."Igrali smo pre svega dobru odbranu, što pokazuje broj primljenih poena u svakoj četvrtini. Imali smo dovoljno vremena da se spremimo sa novim igračima, oni su nam dali novu energiju

. Imali smo balans svih 40 minuta, na obe strane terena", izjavio je Šakota na konferenciji za novinare.

Šta mu se nije svidelo u igri?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u


"Nismo imali puno problema, ali još nije na nivou neka fluentnost igre, sa svim igračima. Takođe, želim i da malo poboljšamo igru ispod koša, iako sad već imamo igrače za to. Sve to bi moglo još bolje, da ne zavisimo od šuta, kontranapada, koji su proizvod dobre odbrane. Da imamo potpuni balans i u napadu i u odbrani. Uvek težiš boljem".Kako održavati konstantnost igre a svima davati minutažu?"Ne razmišljamo mi o nekom igraču koji sedi sa strane. Svako želi da igra, to je logično, već razmišljamo o tome da igrači sa najvećom ulogom ne uđu u preteranu minutažu".

Za ovaj meč Šakota je ostavio van tima Majkla Odža, Filipa Čovića, kao i povređene Džejmsa Gista, Stratosa Perperoglua i skrajnute Derika Brauna i Mohameda Fajea.


"Zna se kad se gleda i kad se broji. Najvažnije nam je da nosioci igre ne budu previše opterećeni. Pratimo da li će igrači održati svežinu, biti na tom nivou... To je najveća zagonetka našeg posla".Šakota je posebno naglasio dobar početak novih igrača."Imali smo prelazni rok koji je jako kratko trajao. Igrači su preporučeni, pogledao sam sve liste i u jednom razgovoru video sam šta nam treba. Imamo u dužem periodu problem zbog Kuzmića, koji zbog objektivnog problema nije mogao. Dobili smo Štimca, efikasnog centraMarko Kuridža ima energiju, što je dokazao i utakmicama u ABA ligi, da zaslužuje veću šansu u životu i to je sve bilo dogovoreno. Panter jeste bukvalno moja ideja, jer smo rekli da nam fale bekovi i pokazala se šansa da izađe iz ugovora", dodao je Zvezdin trener, nakon najubedljivije pobede ove sezone.

Mondo