OTKRIVAMO! Srbija pala na LISTI, evo ko su mogući rivali na SVETSKOM PRVENSTVU U KATRU!

Orlovi mogu mirno da gledaju "martovsko ludilo"

Svetsko prvenstvo u fudbalu je sve bliže, a mnogi navijači s nestrpljenjem čekaju 21. novembar kada će u Kataru biti otvoren najvažniji sportski događaj.

Srbija je već obezbedila vizu i mirno posmatra kako se ostale reprezentacije, koje još nisu sigurne, bore za preostala mesta na Mundijalu.

Krajem januara i februara održano je nekoliko kvalifikacionih mečeva u Južnoj Americi, Severnoj i Srednjoj Americi i Aziji, dok je u Africi bio održan Kup afričkih nacija.

Dobili smo i dva nova sigurna učesnika, a to su Iran i Južna Koreja. Takođe, došlo je i do pomeranja na FIFA rang listi, koja će biti presudna za žreb, koji će biti održan 1. aprila.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Srbija je trenutno pala za jednu poziciju, i to zbog dobrih rezultata Japana, koji je sada na 23. mestu i poslao je Orlove jedno mesto niže. Naša reprezentacija nije igrala tokom ovog FIFA prozora, pa je ostala na istom broju bodova, ali su druge reprezentacije zaradile poene i dodatno nas ugrozile pred "martovsko ludilo", kada će konačno biti odlučeno ko će sve igrati na Mundijalu, jer će biti odrigrane sve kvalifikacione utakmice.

Naša reprezentacija će u martu odigrati dve prijateljske utakmice, protiv nezgodnih rivala na gostovanjima. Protiv Mađarske u Budimpešti i protiv Danske u Kopenhagenu i tu je prilika za nove bodove.

Srbija je trenutno na projektovanoj listi učesnika Mundijala dva mesta iznad crte za treći šešir. Međutim, nemoguće je da naš tim padne ispod crte, jer svi oni koji bi eventualno i mogli da nas ugroze i preteknu, u direktnim duelima igraju sa ekipama koje su iznad Srbije na rang listi, pa bi svakako došlo do novih pomeranja, pa bi se sve svelo na isto.

Tako da, Srbija je zakucala svoje mesto u trećem šeširu kako god da se završe martovske kvalifikacije i kakav god bio ishod prijateljskih mečeva sa Mađarskom i Danskom.

Ovako trenutno izgledaju projektovani prvi i drugi šešir, gde je gotovo sve poznato što se tiče ekipa koje su obezbedile mesto na Mundijal, za razliku od trećeg i četvrtog šešira, gd se znaju samo tri ekipe. Iz trećeg su to Srbija i Iran, a iz četvrtog Južna Koreja.

Prvi šešir: Katar, Belgija, Brazil, Francuska, Engleska, Argentina, Španija, Italija/Portugalija*

Drugi šešir: Danska, Holandija, Nemačka, Meksiko*, SAD*, Švajcarska i Hrvatska, Urugvaj*

Projektovani treći šešir: Švedska, Senegal, Vels, Iran, Peru, Japan, Srbija, Maroko

Prema trenutnoj situaciji blizu vize za Katar su i Saudijska Arabija i Japan iz Azije, što Australiju seli u plej-of gde će igrati sa petoplasiranom ekipom iz Južne Amerike, a trenutno je na toj poziciji Peru, ali mogu da budu i Ugugvaj, Čile i Kolumbija, između kojih će se voditi konačna bitka za preostala mesta.

Što se tiče Afrike, učesnike Mundijala dobićemo posle sledećih dvomeča: Egipat - Senegal, Kamerun - Alžir, Gana - Nigerija, DR Kongo - Maroko, Mali - Tunis.

Azijske i afričke reprezentacije koje nisu obezbedile Mundijal uz izuzetak Senegala i Maroka, sve su u potencijalnom četvrtom šeširu.

(Telegraf.rs)